«Θερμή» από πλευράς κινητοποιήσεων εργαζομένων θα είναι η Τρίτη, καθώς ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης αποφάσισε την προκήρυξη 24ώρης απεργίας και την κάθοδο των εργαζομένων στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Βασικά αιτήματα των εργαζομένων είναι: «Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχους, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αόριστου χρόνου».

Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης έχει πάρει εδώ και μέρες την απόφαση για «κάθοδο» στην πρωτεύουσα, με αφορμή τις απολύσεις περίπου 450 συμβασιούχων – «παρατασιούχων» στον Δήμο Θεσσαλονίκης στις οποίες προέβη άμεσα ο Δήμος μετά τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου που έκριναν ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι παρά το γεγονός ότι παρέχουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους από το 2014 (κλείνουν 46 μήνες συνεχούς εργασίας με βάση τις παράτασεις), είναι συμβασιούχοι και, εφόσον έληξε η σύμβαση τους, πρέπει να σταματήσουν να εργάζονται.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με γρήγορα αντανακλαστικά ετοιμάζεται να σταθεί στο πλευρό τους, τη στιγμή μάλιστα που από πλευράς πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ επικρατεί… σιωπή απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τώρα, η «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έχει βγάλει ούτε καν μία ανακοίνωση για τις απολύσεις 450 συμβασιούχων στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Αντιθέτως, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12:30 μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά της η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων απαιτεί να φέρει τώρα η κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. «Ας το πάρουν χαμπάρι. Από αυτό το αίτημα δεν κάνουμε βήμα πίσω», καταλήγει σε ανακοίνωσή της.