Απόπειρα αυτοκτονίας 15χρονου: Τον χλεύαζαν μέσα από ψεύτικο προφίλ

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή «Μαζί σου», ο νεαρός που πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον 14χρονο Νικόλα, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του το προηγούμενο καλοκαίρι, δεν άντεχε το bullying που δεχόταν και είπε πέσει θύμα ενδοσχολικής βίας. 

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε 15χρονος μαθητής, θύμα bullying, σε σχολείο της Αργυρούπολης

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δεκαπεντάχρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Άτομο από το φιλικό περιβάλλον του μαθητή αποκάλυψε στην εκπομπή ότι κάποιοι είχαν δημιουργήσει έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Instagram χωρίς ωστόσο να το γνωρίζει ο ίδιος.

Στο προφίλ αυτό, οι άγνωστοι που είχαν υποκλέψει φωτογραφίες από τα πραγματικά του social media του 15χρονου, έκαναν αναρτήσεις για τις οποίες ο ίδιος δεν είχε ιδέα, επισημαίνοντας μάλιστα στην «τοποθεσία» την πιθανή χώρα καταγωγής του μαθητή. Μία από τις αναρτήσεις που μαρτυρούν την κακεντρέχεια των δημιουργών του ψεύτικου προφίλ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε γύφτοι. … σε γουστάρω και σε … για ένα κουλούρι»! Η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε πάρει και πέντε like, ενώ συνοδεύονταν και από ρατσιστικά σχόλια.

Όταν ο 15χρονος νεαρός πληροφορήθηκε την ύπαρξη του ψεύτικου προφίλ στο οποίο γίνονταν αναφορές για την καταγωγή του αλλά και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ζήτησε βοήθεια από τους καθηγητές του σχολείου, χωρίς όμως κανείς να δώσει βαρύτητα, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή.

Η ψυχολογική βία την οποία υπέστη, με τους συμμαθητές και εξωσχολικούς να τον κοροϊδεύουν με τον πιο αισχρό τρόπο ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο δεκαπεντάχρονος πήγε να τολμήσει το απονενοημένο.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com