Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για το MotoGP, στον αγώνα της Valencia, κρίνεται ο τίτλος. Μεγάλο φαβορί είναι ο Marc Marquez ενώ μαθηματικά, υπάρχουν ελπίδες για τον Andrea Dovizioso. Αν ο Ιταλός κερδίσει και ο Marquez βρεθεί από τη 12η θέση και πίσω, τότε ο τίτλος θα περάσει στα χέρια του Dovizioso. Αν όμως ο Marquez τερματίσει έστω και 11ος τότε κατακτά τον τίτλο έστω και αν κερδίσει ο Dovizioso. Στη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, ο Marquez πίεσε πολύ με αποτέλεσμα να έχει μία ακόμα πτώση. Στα χρονομετρημένα, έκανε πολύ γρήγορα έναν άπιαστο χρόνο και όταν ο ίδιος προσπάθησε να βελτιώσει το χρόνο του, είχε και νέα πτώση, τη δεύτερη στο διήμερο. Όμως, κανείς δε μπόρεσε να βελτιώσει το χρόνο του κι έτσι ο Ισπανός, θα ξεκινήσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς από την 1η θέση.

Από τη δεύτερη θέση θα ξεκινήσει ο Johann Zarco με τη Yamaha της Tech3 και από την 3η θέση ο Andrea Iannone που συνεχίζει την ανοδική πορεία των τελευταίων αγώνων. Ο Jorge Lorenzo έκανε τον 4ο ταχύτερο χρόνο και ήταν η καλύτερη Ducati παρότι είχε μία τρομακτική πτώση στη διάρκεια των χρονομετρημένων. Δίπλα του, ο Dani Pedrosa και από την 6η θέση θα ξεκινήσει ο δοκιμαστής της Ducati σε μία ακόμα έκτακτη συμμετοχή, ο Ιταλός Michele Pirro.

Ο Valentino Rossi εξακολουθεί να δυσκολεύεται με τη συμπεριφορά της εργοστασιακής Yamaha και θα ξεκινήσει από την 7η θέση. Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Aleix Espargaro που περνώντας από τη διαδικασία του Q1, σημείωσε τελικά τον 8ο χρόνο. Την 3η σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Andrea Dovizioso. Ο Ιταλός δεν έχει δείξει να διαθέτει την απόλυτη ταχύτητα στις μέχρι τώρα δοκιμές και ίσως αυτό να είναι δείγμα πως δούλεψε πάνω στο στήσιμο του αγώνα.

Μπορεί η 9η θέση από την οποία θα ξεκινήσει τον αγώνα να μην είναι η καλύτερη δυνατή προσπαθώντας για τη νίκη, όμως από την ίδια θέση ξεκίνησε στο Motegi και κέρδισε ενώ στη Βαρκελώνη ξεκίνησε από την 7η θέση και κέρδισε επίσης. Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του Maverick Vinales που δεν προκρίθηκε στο Q2 και θα ξεκινήσει από τη 12η θέση, πίσω από τους Rins και Miller που ξεκινούν 10ος και 11ος αντίστοιχα.

Η σειρά εκκίνησης Grid-1

Σχόλια

σχόλια