Αρακάς με καρότα και πατάτες, Λαδερό φαγητό που τρώμε καλοκαίρι και χειμώνα.

Υλικά

  • 1 κιλό κατεψυγμένο ή φρέσκο αρακά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
  • 200γρ χυμό ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα καπνιστή
  • ρίγανη
  • 1 κύβο λαχανικών
    νερό

Μέθοδος

Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε μαζί με το κρεμμύδι 1 λεπτό. Βάζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, καρότα, πελτέ, χυμό ντομάτας, νερό να σκεπάσει τον αρακά , τα μπαχαρικά εκτός της ρίγανης που βάζουμε αφού τελειώσει το φαγητό μας. Αφήνουμε να βράσει για 90 λεπτά και να χυλώσει το ζουμί.

Πηγή: cook-bake.gr

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...