Μόλις έναν μήνα μετά την αποκάλυψη της ανατριχιαστικής ιστορίας των 13 παιδιών της οικογένειας Τέρπιν που κρατούνταν αιχμάλωτα σε άθλιες συνθήκες από τους ίδιους τους γονείς τους, μια ακόμη δραματική ιστορία παιδικής κακοποίησης έρχεται στο φως.

Πρωταγωνιστές της είναι τέσσερα παιδιά, ηλικίας έξι έως 12 ετών, τα οποία κρατούνταν για ώρες κλειδωμένα σε σκοτεινά δωμάτια του σπιτιού τους στην Αριζόνα, μη έχοντας πρόσβαση σε τροφή και νερό.

Η νέα σοκαριστική υπόθεση ήρθε στο φως όταν το περασμένο Σάββατο ένα από τα παιδιά, κατάφερε να δραπετεύσει από το σπίτι-φυλακή, βρέθηκε σε ένα κατάστημα και ζήτησε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο. Η εμφάνιση του παιδιού προβλημάτισε τον υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος αποφάσισε να ενημερώσει τον σερίφη της περιοχής.

**Adoptive Parents Arrested For Child Abuse**On Saturday February 17, 2018, deputies responded to a residence in the…

Publiée par Pima County Sheriff's Department sur Mercredi 21 février 2018

Όταν οι Αρχές έφθασαν στο σπίτι-κολαστήριο, διαπίστωσαν ότι εκεί ζούσαν τέσσερα παιδιά με τους θετούς γονείς τους, οι οποίοι συχνά τα κλείδωναν ακόμη και για 12 ώρες σε χωριστά σκοτεινά δωμάτια, χωρίς να τους παρέχουν φαγητό και νερό, ενώ δεν τους επιτρεπόταν και η πρόσβαση στην τουαλέτα. Μοναδική εξαίρεση το δωμάτιο-φυλακή ενός παιδιού, στο οποίο βρέθηκε ένας κουβάς τον οποίο χρησιμοποιούσε για να κάνει την ανάγκη του…

Οι γονείς, Μπενίτο και Κάρολ Γκουτιέρεζ, 69 και 64 ετών αντίστοιχα, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών και βρίσκονται στο κέντρο κράτησης της περιοχής.

Παραμένει άγνωστο για πόσο καιρό τα τέσσερα παιδιά ζούσαν μαζί τους σε αυτό το σπίτι. Ερωτήματα ωστόσο προκύπτουν αναφορικά με το κατά πόσον οι Γκουτιέρεζ πέρασαν τους απαραίτητους ελέγχους των κοινωνικών υπηρεσιών, προκειμένου να γίνουν θετοί γονείς.

Για να καταφέρουν να φιλοξενήσουν παιδιά στο σπίτι τους, οι υποψήφιοι θετοί γονείς ελέγχονται από ειδικούς αναφορικά με το κοινωνικό τους προφίλ και ιστορικό, την οικονομική τους κατάσταση, την ηθική τους, την ψυχική και σωματική τους υγεία, αν έχουν ιστορικό εγκληματικότητας και ειδικότερα αν υπάρχουν για αυτούς αναφορές για κακοποίηση παιδιών.