Υλικά

  • 350 γραμμάρια μήλα
  • 150 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
  • 225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδαλέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας ρούμι
  • 25 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το ρούμι και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το μισό μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω βάζουμε τα μήλα και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα και από πάνω τα αμύγδαλα. Ψήνουμε για 90 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχει σερβίρουμε.