«Είμαστε ό,τι τρώμε. Και αυτό που τρώμε καθορίζει τις σκέψεις, τη ζωή μας, το παρόν, το μέλλον και το πεπρωμένο μας»

Α. Καρέλ, γιατρός βιολόγος, βραβείο Νόμπελ Ιατρικής

Στην σημερινή εποχή που ζούμε το πιεστικό πρόγραμμα αλλά και η λανθασμένη αντίληψη μας οδηγούν πολλές φορές σε άγχος που τελικά αυτό είναι εναντία στην υγεία μας. Σε χώρες που ο κόσμος ζει πιο κοντά στην φύση και ζει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς το προσδόκιμο ζωής είναι σαφέστατα μεγαλύτερο.

Στις μέρες μας η ασθένεια που καλπάζει και κυριολεκτικά αποδεκατίζει είναι ο καρκίνος. Μια ασθένεια που τελικά ελάχιστοι γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι. Στην πραγματικότητα στις ανεπτυγμένες χώρες ο καρκίνος καλπάζει.

Το όνομά του το πήρε από τον «πατέρα της Ιατρικής» τον Ιπποκράτη. Ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε τους όρους «καρκίνος» και «καρκίνωμα» για να περιγράψει διάφορους όγκους που εμφάνιζαν εσωτερικά ή εξωτερικά έλκη και διογκώσεις. Στην Ελληνική γλώσσα οι λέξεις αυτές αναφέρονται στα καβούρια, τα οποία θυμίζουν τον καρκίνο, αφού οι ακτινωτές μεταστάσεις των καρκινικών κυττάρων, φέρνουν αμυδρά στο μυαλό τη μορφή που έχουν τα πόδια και οι δαγκάνες του καβουριού.

Ο Βασιλέας Αγησίλαος έλεγε πως «όταν σφάλλει το σώμα, σφάλλει και η σκέψη» και αυτό είναι απόλυτα σωστό. Ο κορυφαίος Γερμανός επιστήμονας Ryke Geerd Hamer υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής σε μια γερμανική κλινική. Εκ της θέσεώς του είχε το προνόμιο να συναντήσει πολλούς καρκινοπαθείς. Έτσι παρατήρησε και «χαρτογράφησε» τον καρκίνο.

Ο «νόμος του Hammer» λέει: «Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια».

   Ο καρκίνος των οστών αντιστοιχεί στην εσωτερική σύγκρουση της υποτίμησης.

   Ο καρκίνος των πνευμόνων στον έντονο φόβο του θανάτου.

   Ο καρκίνος του αριστερού στήθους σε μια γυναίκα δεξιόχειρα, στη έντονη εσωτερική σύγκρουση σε σχέση με ένα παιδί (πραγματικό, εικονικό, φανταστικό ή συμβολικό).

   Ο καρκίνος του δεξιού στήθους σε μια δεξιόχειρα γυναίκα αντιστοιχεί σε εσωτερική σύγκρουση γενικά με τον σύντροφο (σε μια γυναίκα αριστερόχειρα, οι αντιστοιχίες αντιστρέφονται).

    Ο καρκίνος του προστάτη αντιστοιχεί στη σεξουαλική εσωτερική σύγκρουση (πραγματική ή συμβολική) σε σχέση με τα παιδιά ή τους απογόνους (ή την ικανότητα δημιουργίας).

Το ίδιο ακριβώς και για άλλες ασθένειες έχει παρατηρηθεί και από άλλους επιστήμονες όπως ο Bradley Nielson με το «EmotionCode».  Ο ίδιος εκπονεί τα κατωθι συμπεράσματα:

  • Πρόβλημα στο λεπτό έντερο ή στην καρδιά από εγκατάλειψη, απιστία, χαμό, έλλειψη αγάπης.
  • Πρόβλημα στη σπλήνα ή στο στομάχι, από ανησυχία, απελπισία, αηδία, νευρικότητα.
  • Πρόβλημα στο πνευμόνι ή στο παχύ έντερο από κλάμα, αποθάρρυνση, απόρριψη, θλίψη, πόνο.
  • Πρόβλημα στο συκώτι και στη χολή από θυμό, πικρία, ενοχή, μνησικακία, πανικό, κατάθλιψη.
  • Πρόβλημα στα νεφρά ή στην κύστη από κατάκριση, τρόμο, φόβο.
  • Πρόβλημα στους αδένες και σεξουαλικά όργανα, από ταπείνωση, ζήλια, πόθο, καταπίεση.

Τα μάτια είναι ο δείκτης της ετοιμότητάς μας να βλέπουμε τον κόσμο. Όταν έχουμε προβλήματα όρασης αυτό σημαίνει, ότι δεν επιθυμούμε να δούμε κάτι στους εαυτούς μας και στους γύρω μας ανθρώπους. Τα προβλήματα όρασης στα παιδιά δείχνουν με βεβαιότητα, ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι τους, και τα παιδιά αρνούνται να το δουν, οπότε υποσυνείδητα χαλούν την όρασή τους για να μη βλέπουν τα δυσάρεστα.

Καταρράκτης – Δείχνει συναισθηματική και ψυχολογική θόλωση της άποψής σας για ό,τι συμβαίνει μέσα και γύρω σας.
Επιπεφυκίτιδα – Δυσκολεύεστε να δείτε κάτι που σας προκαλεί θυμό και επιθυμείτε να κλείσετε τα μάτια για να μην το δείτε.
Κριθαράκι – Εμφανίζονται σε άτομα συναισθηματικά, που δεν μπορούν να προσπεράσουν ό,τι βλέπουν μπροστά τους. Τους στενοχωρεί αυτό που βλέπουν και θα προτιμούσαν να βλέπουν μόνο ό,τι τους αρέσει. Προσπαθήστε να αποκτήσετε μεγαλύτερη ανοχή σε όσα βλέπετε γύρω σας.

Η δύναμη είναι μέσα σου – Εσύ είσαι η αρρώστια συνάμα και η θεραπεία

Νομίζεις πως στην «τύχη» βγήκε η λέξη «Καρκίνος» στο ζώδιο και η ίδια λέξη «βάφτισε-ονομάτισε» την ασθένεια;

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να ανατρέξουμε τι ιδιότητες έχει ο Καρκίνος βάσει των αρχών του «κλειστού κυκλώματος».  Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο υδάτινο άρα αρκετά συναισθηματικό. Έχοντας την Σελήνη ως κυβερνήτη πολλές φορές νιώθει «ετερόφωτος» πως το Σύμπαν δεν του δίνει αυτό που δικαιωματικά του αξίζει. Με τον Άρη σε πτώση θα «ορμήσει» μόνο εάν νοιώσει κίνδυνο (όπως ακριβώς το ζώο που επιτίθεται από φόβο) ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα κινηθεί υπόγεια και συναισθηματικά χειριστικά. Με τον Δία στην έξαρση του πολλές φορές του λείπει το μέτρο ενώ με τον Κρόνο σε αδυναμία πολλές φορές έχει φόβο, θλίψη και θυμό. Με τον Πλούτωνα σε θέση επίσης αδυναμίας

Έτσι δεν είναι και η ασθένεια; Πολλές φορές νοιώθοντας απογοήτευση, θλίψη, πόνο το σώμα αρχίζει και νοσεί και η ασθένεια δεν είναι τίποτα άλλο από μια  «κραυγή» αγωνίας.

Ας δούμε λίγο και τα αστρολογικά δεδομένα….

Οι όψεις που θα μπορούσαν να βγάλουν μια τέτοια ροπή είναι οι κάτωθι:

A.Δυσαρμονία μεταξύ Δία, Πλουτωνα, Σελήνης
B.Δυσαρμονία Κρόνου, Σελήνης, Αφροδίτης
C.Κυβερνήτης του 6ου στον 8ο ή στον 12ο οικο.

Για αυτό το ΠΑΝ ειναι σωστή διατροφή ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σχόλια

σχόλια