Συχνά μια εικόνα αποδίδει καλύτερα αυτά που νιώθουμε μέσα μας. Σε εικόνα θα καταφύγω και εγώ γιατί όσο και αν προσπάθησα δεν κατάφερα να βρω τα κατάλληλα λόγια για να ξεκινήσω τις αστρολογικές προβλέψεις του 2019 (ένιωθα πολύ περισσότερα από αυτά που έβαζα στο “χαρτί”). Μιλάω για την εικόνα που βλέπετε παραπάνω! Δείχνει ένα πλοίο σε μια άγρια καταιγίδα να πλέει επικίνδυνα κοντά στη στεριά, ανάμεσα σε τεράστιους σκόπελους. Στον σκοτεινιασμένο ουρανό διαγράφονται τα (με θραύσματα) ψηφία της καινούργιας χρονιάς…

Αυτό είναι λίγο πολύ το αστρολογικό “zeitgeist” (πνεύμα) του 2019! Πάνω στο πλοίο που βλέπετε βρισκόμαστε εμείς οι Έλληνες! Δεν θα ήθελα όμως να παρεξηγηθώ και να θεωρηθώ ένας ακόμη “αγγελιοφόρος κακών μαντάτων”. Δεν λέω εδώ ότι την καινούργια χρονιά είναι το “γραμμένο” μας να “καραβοτσακιστούμε” σαν χώρα. Από ότι βλέπετε και στην εικόνα, παρόλο που επικρατούν ακραίες συνθήκες, το συγκεκριμένο πλοίο βαστάει γερά ακόμη. Μπορεί επομένως να αλλάξει πορεία και να αποφύγει τελικά τους διάφορους σκόπελους!

Βάζοντας στην άκρη την άγονη «καταστροφολαγνεία», θα ήθελα παρόλα αυτά να τονίσω ότι βρισκόμαστε τώρα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση! Είναι απαραίτητο να το συνειδητοποιήσουμε για τα καλά αυτό και να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξεφύγουμε από την κατάσταση στην οποία έχουμε περιπέσει! Αν δεν αφυπνισθούμε έγκαιρα, αν δεν απλώσουμε τα χέρια μας για να ενωθούμε και να δράσουμε μαζικά (αλλά συνεχίσουμε την παλιά νοοτροπία του «ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο …ος μας») το 2019 διαγράφεται ζοφερό για μας! Και μάλιστα σε βαθμό που δεν τον υποψιαζόμαστε!

Για την κρισιμότητα της διετίας 2019 – 2020 μιλούσα εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μια διετία «ορόσημο» για όλο τον πλανήτη και ειδικά για την Ελλάδα. Σας προτείνω να διαβάσετε ξεχωριστά το άρθρο μου «Η Ελλάδα δεν έχει περάσει ακόμη τον μεγάλο σκόπελο» – θα βρείτε εκεί πιο εκτενείς ερμηνείες για το πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τα τωρινά φαινόμενα. Να τι έγραφα το 2014, στην εισαγωγή του συγκεκριμένου άρθρου:

«Το «πλοίο» Ελλάδα βρίσκεται ακόμη στη δίνη μας καταιγίδας! Και παρ’ όλο που κάποιοι ισχυρίζονται ότι «τον έχουμε φάει τον γάιδαρο» τα αστρολογικά δεδομένα δείχνουν ότι όχι μόνο η καταιγίδα δεν πρόκειται να κοπάσει σύντομα αλλά ότι δεν έχουμε φτάσει καν στο πιο κρίσιμο σημείο της εθνικής μας διαδρομής! Το εθνικό μας «πλοίο» φαίνεται να έχει μπροστά του έναν τεράστιο «σκόπελο», στον οποίο αφενός μεν πρέπει να φτάσει προτού αναποδογυρίσει και βυθιστεί από την άγρια καταιγίδα και αφετέρου πρέπει να τον «καβατζάρει» αυτόν τον κρίσιμο σκόπελο χωρίς να συγκρουστεί μαζί του, έτσι ώστε να καταφέρει να περάσει μετά σε πιο ήρεμα νερά…»

Επικείμενη συσσώρευση πλανητών (πολυαστρία) στον Αιγόκερω

Ουσιαστικά, μπαίνουμε τώρα σε μία διετία που χαρακτηρίζεται από ένα ασυνήθιστα ισχυρό και αιχμηρό “αστρολογικό δυναμικό” (με την περιβόητη “αιγοκερίστικη κορύφωση” να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο). Από μια κοσμικού χαρακτήρα συγκυρία, μια ολόκληρη σειρά από καθοριστικούς για την ανθρωπότητα πλανητικούς κύκλους βαδίζει τώρα σε ένα ιστορικού χαρακτήρα “κλείσιμο”, σε ένα ηχηρό και αμετάκλητο “τέλος”! Ταυτόχρονα, ανοίγει δυναμικά (εκρηκτικά θα μπορούσαμε να πούμε) ένας ολότελα καινούργιος κύκλος πραγμάτων (χάρη στις συνόδους Κρόνου – Πλούτωνα, Δία – Κρόνου, Δία – Πλούτωνα που τυχαίνει να συμβαίνουν όλες μαζί μέσα στην ερχόμενη διετία – αν και με μεγαλύτερη ένταση στο 2020).

Θα αρκούσε μία μόνο από αυτές τις “κοσμικές” συνόδους για να πυροδοτηθεί ένας καινούργιος κύκλος πραγμάτων. Φανταστείτε λοιπόν τι κοσμοϊστορικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσει η ταυτόχρονη συνέργεια και των τριών αυτών μεγάλων συνόδων! Ειδικά δε όταν αυτές γίνονται όλες μέσα στο ζώδιο του Αιγόκερου, στο ζώδιο δηλαδή στο οποίο ανήκει η χώρα μας (στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι Αιγόκερως και όχι Υδροχόος, όπως έχει άκριτα διαδοθεί. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο «Το Εθνικό Ωροσκόπιο της Ελλάδας» που τεκμηριώνει το γιατί είναι Αιγόκερως).

Για να μη μιλήσουμε για τις εκλείψεις του 2019, τρεις από τις οποίες (η Ηλιακή της 6ης Ιανουαρίου, η Σεληνιακή της 16ης Ιουλίου και η Ηλιακή της 26ης Δεκεμβρίου) γίνονται και πάλι στο ζώδιο του Αιγόκερου! Ίσως καταλαβαίνετε τώρα γιατί δυσκολεύτηκα να βρω μια κατάλληλη εισαγωγή για τις προβλέψεις της χρονιάς που μας έρχεται. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχω ξαναβρεθεί  μπροστά σε ανάλογο ουράνιο σκηνικό…

Ένας “θαυμαστός καινούργιος κόσμος” φαίνεται να χτίζεται τώρα, συχνά πάνω σε “αποκαΐδια” του παλιού! Τα πάντα αποδομούνται και αναδομούνται από την αρχή. Παραδοσιακά κέντρα εξουσίας μπαίνουν σε τροχιά παρακμής και οσμιζόμενα την πτώση τους σκληραίνουν τη στάση τους, χωρίς να κρατάνε πια ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα. Οι κοινωνίες μας μαστίζονται από φτώχεια, ανεργία, προσφυγικό και κλονίζονται από ευρείας κλίμακας λαϊκές εξεγέρσεις αλλά και από ακατάπαυστες δολοφονικές απόπειρες κατά των μαζών. Ανάμεσα στους πολίτες σιγοβράζει ένας ακραίος φανατισμός, ένα είδος “κοινωνικής πόλωσης” (του τύπου “δεν έχω λεφτά/δουλειά” vs “ευτυχώς που έχω λεφτά/δουλειά”! Ή του τύπου “κομούνια” vs “φασίστες”), που φαίνεται να φέρνει σε αντιπαράθεση τον μισό πληθυσμό ενάντια στον άλλο μισό (με την αντιπαράθεση αυτή να τροφοδοτείται έντεχνα από “παρασκηνιακές δυνάμεις” που έχουν να κερδίσουν από τη φαγωμάρα των Ελλήνων). Οι κυβερνήσεις γίνονται όλο και πιο απολυταρχικές και παίρνουν πρωτοφανή μέτρα καταστολής.

Η τράπουλα στο παγκόσμιο γεω-πολιτικό παιχνίδι ξαναμοιράζεται από την αρχή. Δημιουργούνται καινούργιες λεπτές ισορροπίες και όλοι προσπαθούν απεγνωσμένα να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της ενεργειακής κλπ. “πίτας”. Κάποιες πρώην μεγάλες δυνάμεις χάνουν την πρωτοκαθεδρία και ωθούνται όλο και περισσότερο σε αποδυνάμωση και απαξίωση. Παράλληλα, θα ισχυροποιηθούν τώρα οι χώρες και οι δυνάμεις εκείνες που θα καταφέρουν να συντονιστούν πάνω στις συχνότητες του κυρίαρχου “αιγοκερίστικου πνεύματος”!

Ο Αιγόκερως είναι ο άρχοντας των λεγόμενων “πυκνών διαστάσεων” (των ασφυκτικά γήινων δηλαδή). Φέρνει λοιπόν γενικά στους ανθρώπους μια απότομη και συχνά οδυνηρή προσγείωση (ειδικά σε όσους έχουν συνηθίσει να λειτουργούν σε πιο πνευματικές και αιθέριες διαστάσεις). Γίνονται πιο κυρίαρχα και επιτακτικά τώρα τα πρακτικά, γήινα ζητήματα, τα “καθήκοντα” και οι “υποχρεώσεις”!  Η προσοχή μας θα εστιάζεται περισσότερο στις βασικές βιοτικές μας ανάγκες (στο πώς θα φάμε, θα ζεσταθούμε, θα φτιάξουμε / επιδιορθώσουμε πράγματα, θα πληρώσουμε λογαριασμούς) και λιγότερο στη διασκέδαση, στη δημιουργία, στον έρωτα. Με λίγα λόγια, φαίνεται να μπαίνουμε στα πιο “πέτρινα χρόνια” της δεκαετίας, σε χρόνια συρρίκνωσης, εξοικονόμησης και κακουχιών, σε χρόνια σκληρά που θα διαπνέονται από ένα αυστηρό, συντηρητικό, βαριά ωφελιμιστικό πνεύμα.

Από την άλλη βέβαια, θα ωριμάσουμε σημαντικά τώρα και αυτό θα μας εξελίξει σαν πολίτες (αφού  ο μέσος Έλληνας διακατέχεται γενικά από ένα χειμαρρώδη συναισθηματισμό, από ατομικισμό και από κάποια στοιχεία βρεφικότητας). Θα μας δοθούν ευκαιρίες για να πάρουμε το τιμόνι της χώρας μας στα δικά μας χέρια και για να τη δομήσουμε πάνω σε καινούργιες, πιο υγιείς και συμπαγείς βάσεις! Ίσως γίνουμε μάρτυρες ενός “εστιασμένου” οικοδομικού οργασμού με την ανέγερση επικών κτιρίων και μνημείων!

Στον πρώτο σύνδεσμο που παρέθεσα παραπάνω θα βρείτε μια ανάλυση για το πώς ο διελαύνων Πλούτωνας θα επηρεάσει τον Ήλιο της Ελλάδας (στον Αιγόκερω), επιτείνοντας την οικονομική κρίση και την “αρπαγή” των περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας (από ξένα οικονομικά κέντρα, μέσω των ντόπιων αντιπροσώπων τους). Πέρα όμως από τον Πλούτωνα, το 2019 θα πάει πάνω στον Ήλιο της Ελλάδας και ο διελαύνων Κρόνος. Παραθέτω εδώ κάποιες παλαιότερες σχετικές προβλέψεις μου (κατάλληλα αναπροσαρμοσμένες):

“Ειδικά ο Κρόνος πάνω στον Ήλιο της Ελλάδας θα φέρει (τη διετία 2019-20) μεγάλες στερήσεις, ελλείψεις, περαιτέρω “ψαλίδισμα” μισθών, απολύσεις, γενικότερη ισοπέδωση, ανέχεια και μιζέρια! Επιπλέον, με τον Κρόνο σε σύνοδο με τον Ήλιο της Ελλάδας οι κρατούντες θα δείξουν ένα ακόμη πιο σκληρό και παγερό πρόσωπο. Μάλιστα, ο διελαύνων Κρόνος προτού φτάσει στο σημείο να θίξει τον ΄Ηλιο της Ελλάδας θα κάνει για αρκετούς μήνες σύνοδο με τον Ερμή της χώρας μας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουμε ενδεχομένως μεγάλα προβλήματα στον τομέα των μεταφορών και επικοινωνιών, απεργίες, στάσεις, ελλείψεις μέσων μεταφοράς, καυσίμων, ηλεκτρικού κ.λ.π. 

Μπαίνουμε λοιπόν σε μία σκοτεινή, “μολύβδινη” και ταραγμένη περίοδο, όπου η Ελλάδα αρχίζει να ξαναβάζει μαζικά στο τραπέζι τα κουκιά και τις ρέγγες, να φωτίζεται (σε όλο και περισσότερα σπίτια) με το σπαρματσέτο, να θερμαίνεται ανεπαρκώς (σε χειμώνες σκληρούς) με την ξυλόσομπα, να κρατάει κλειστές τις κουρτίνες και να κάνει γενικά “deja vu” με την παλιά καλή “ψωροκώσταινα”.”

Μπροστά μας ορθώνεται τώρα ένα μοναδικό, πανίσχυρο και πολυσύνθετο αστρολογικό φαινόμενο, το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία της ανθρωπότητας! Θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω στο χρόνο για να να συναντήσουμε κάτι ανάλογο.Στo 1520 μ.Χ. οι πλανήτες Κρόνος και Πλούτωνας βρἰσκονταν και πάλι στον Αιγόκερω και ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς (ακριβώς όπως και τώρα). Αυτή είναι η χρονιά κατά την οποία ο Ισπανός Φερνάντο Κορτές πέτυχε συντριπτικές νίκες κατά των Αζτέκων, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μαζική αποίκηση του “Νέου Κόσμου” από τους Ευρωπαίους. Στη συγκεκριμένη χρονιά, ο  Μαγγελάνος έγινε ο πρώτος ευρωπαίος θαλασσοπόρος που ανακάλυψε το πέρασμα από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό ωκεανό.

Το 1520 μ.Χ. ήταν επίσης η χρονιά που σηματοδότησε το ξεκίνημα του χρυσού αιώνα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας – μια και ανακηρύχτηκε τότε σουλτάνος ο Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής. Η νεοσύστατη ασιατική αυτή αυτοκρατορία είχε μόλις υποτάξει ένα μεγάλο κομμάτι της ευρωπαϊκής ηπείρου! Βλέπουμε λοιπόν ότι είχαν συμβεί κάποια κοσμοϊστορικά γεγονότα την προηγούμενη φορά που είχαν σχηματιστεί ανάλογες αστρολογικές συνθήκες με τις σημερινές. Αν πάμε δε ακόμη πιο πίσω, θα βρεθούμε στο δεύτερο μισό του 13ου αιώνα, σε μια άλλη εποχή καταιγιστικών αλλαγών, όπου οι πολεμοχαρείς μογγολικές φυλές είχαν καταφέρει να κατακτήσουν ένα τεράστιο κομμάτι της ευρασιατικής ηπείρου, ισοπεδώνοντας στο διάβα τους παραδοσιακές δυνάμεις και αλλάζοντας ριζικά τον χάρτη και τον πολιτισμό της εποχής! Και τότε είχαμε μια ανάλογη “αιγοκερίστικη κορύφωση”!

Ουσιαστικά, πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά τώρα και δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τη μορφή που θα πάρουν τα γεγονότα σε παγκόσμια και εθνική κλίματα στα επόμενα δύο χρόνια. Πολλοί/ές αστρολόγοι μιλάνε για μεγάλους πολέμους, για μια παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, για εκρήξεις υπερ-ηφαιστείων και για ακραία γενικά γεωφυσικά φαινόμενα. Είναι τέτοια η σφοδρότητα των αστρολογικών φαινομένων που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε παντελώς τέτοιου είδους γεγονότα. Από την άλλη, κάποιες αρμονικές επιρροές (το τρίγωνο του Ουρανού αλλά και το εξάγωνο του Ποσειδώνα απέναντι στην “Αιγοκερίστικη πολυαστρία”) προδιαγράφουν μια κάπως πιο ομαλή κατάσταση. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πώς ακριβώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μέσα σε αυτό το ασυνήθιστο και πολύπλοκο αστρολογικό σκηνικό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τίποτε πια δεν θα είναι το ίδιο αφού περάσει η συγκεκριμένη διετία από πάνω μας, ούτε εμείς ούτε ο κόσμος γύρω μας! 

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής 

Πηγή