Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στον Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής.

Στην περιοχή για προληπτικούς λόγους παραμένουν 44 πυροσβέστες με 23 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, όπως επίσης χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

μαρμαράς1

μαρμαράς2 «Η κατάσταση ήταν άκρως επικίνδυνη διότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή και οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί» δήλωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος.

«Κάηκαν πέντε εγκαταλειμμένα παραπήγματα και αποθήκες, η στέγη ενός διαμερίσματος κάηκε» ειπε ο κ. Τζίτζιος, προσθέτοντας πως «αποφύγαμε τα χειρότερα γιατί η φωτιά ήταν μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Κινδύνεψαν σούπερ μάρκετ κι ένα εργοστάσιο ποτών».

μαρμαράς3 «Μάλλον είναι ανθρώπινο χέρι γιατί συνέβη σε οικιστική περιοχή και αυτός ο κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί. Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει τις έρευνες κι εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις αρχές για να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος», ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

Στις φλόγες τυλίχθηκε στις 14.20 της Κυριακής χορτολιβαδική έκταση στον Άγιο Στέφανο της Ευβοίας, πίσω από τα ΚΤΕΛ, κοντά στην πόλη της Χαλκίδας, όπου οι καπνοί είναι ορατοί.

Επί τόπου βρίσκονται 10 οχήματα με 26 πυροσβέστες, που, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν οριοθετήσει την πυρκαγιά, η οποία ωστόσο παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.

αγιος στεφανοςαγιος στεφανος1Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα από το βουνό, λόγω των ανέμων, κι έφτασε μέχρι τον δρόμο Χαλκίδας-Βασιλικού, στο ύψος της Νέας Λαμψάκου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στη περιοχή.

Πηγή

Σχόλια

σχόλια