Ο λαϊκιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, έχει υποσχεθεί ότι οι γυναίκες που έχουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά δεν θα πληρώσουν ποτέ ξανά τον φόρο εισοδήματος, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση του πληθυσμού της χώρας.

Ο Ορμπάν, ο οποίος έχει αναδειχθεί ως η πιο δυναμική «δεξιά» φωνή  κατά της μετανάστευσης στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ότι το να έχουν οι οικογένειες των Ούγγρων περισσότερα παιδιά, είναι προτιμότερο από την «εισαγωγή» μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες.

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν όλο και λιγότερα παιδιά και η απάντηση της Δύσης είναι η μετανάστευση«, δήλωσε ο Ορμπάν στην ετήσια ομιλία του την Κυριακή. «Θέλουν να εισέλθουν πολλοί μετανάστες για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που λείπουν, έτσι ώστε οι αριθμοί τους να αυξηθούν. Εμείς οι Ούγγροι έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης. Αντί για απλούς αριθμούς, θέλουμε παιδιά από την Ουγγαρία. Η μετανάστευση για εμάς είναι σαν να παραδινόμαστε

Το κόμμα Fidesz του Ορμπάν είχε πέρυσι την τρίτη συνεχόμενη εκλογική της νίκη με μια κυβερνητική γραμμή κατά της μετανάστευσης και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας να παρουσιάζει τα επερχόμενα χρόνια ως μία «μάχη» για το μέλλον της Ευρώπης. Έχει εκφράσει την ελπίδα ότι μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα ελέγχονται από «δυνάμεις κατά της μετανάστευσης«.

Έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι ο Αμερικανός χρηματοδότης και φιλάνθρωπος γεννημένος στην Ουγγαρία Τζορτζ Σόρος, είναι υπέρ μίας συνωμοσίας για την καταστροφή της Ευρώπης με την προώθηση της μαζικής μετανάστευσης.

Ο Orbán έχτισε ένα τείχος κατά μήκος των νότιων συνόρων της χώρας, για να κρατήσει τους μετανάστες έξω από την χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης των προσφύγων το 2015. Τα κυβερνητικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης της Ουγγαρίας συνδέουν συχνά τη μετανάστευση, με την ηθική παρακμή και την τρομοκρατία στην Δυτική Ευρώπη.