Βίντεο με άνδρα των ΜΑΤ να κάνει χειρονομίες στους φοιτητές: «Ελάτε κότες»

Άνδρας των ΜΑΤ φέρεται να προκάλεσε τους φοιτητές, κάνοντας χειρονομίες και χαρακτηρίζοντας τους διαδηλωτές ως «κότες». Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ετοιμάζουν οι φοιτητικές οργανώσεις.

Ένταση, επεισόδια και δακρυγόνα συνέθεσαν το σκηνικό της σημερινής διαδήλωσης των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι αντιδρούν στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, δεν έλειψαν και τα περιστατικά προκλήσεων εκ μέρους της αστυνομίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός άνδρα των ΜΑΤ, ο οποίος έκανε προκλητικές κινήσεις προς την πλευρά των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με το «news247», ο συγκεκριμένος αστυνομικός έκανε χειρονομίες, με τις οποίες προσπαθούσε να προβοκάρει τους φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι φοιτητές προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό των ΜΑΤ στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν, κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από 16 φοιτητικές οργανώσεις της Αθήνας, οι οποίες σχεδιάζουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, με καταλήψεις σχολών.

Το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από το 5:25 λεπτό:

Ένταση τώρα στο φοιτητικό συλλαλητήριο στην πλαϊνή είσοδο της Βουλήςhttps://twitter.com/News247gr/status/1182618157938348042?s=19

Gepostet von news247.gr am Freitag, 11. Oktober 2019