Βοτανικός: Το πλάνο στέγασης του Παναθηναϊκού στην αθηναϊκή συνοικία θα χωριστεί σε 2 φάσεις, με την υλοποίηση της νομοθεσίας για ποδοσφαιρικό γήπεδο να προέχει.

Μετά το προεκλογικό πάρτι δηλώσεων γύρω από τη Διπλή Ανάπλαση, αρχίζουν και αχνοφαίνονται προθέσεις για τις επόμενες κινήσεις Πολιτείας, Δημοτικής Αρχής, Παναθηναϊκού (όσον αφορά τον Ερασιτέχνη, διότι η ΠΑΕ σιωπά) ώστε να μπει σε τροχιά απεμπλοκής από την υπάρχουσα κατάσταση η περιοχή του Βοτανικού και η εμπλεκόμενη της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Προτεραιότητα να συμβεί αυτό, για όλους που αποτελούν παίκτες της Διπλής Ανάπλασης.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ή όποιος άλλος και αν βρισκόταν στη θέση του -δεν πρέπει ένα τόσο σοβαρό θέμα να αποκτήσει πολιτική χροιά και να εγκλωβιστεί στην ατομική πρωτοβουλία- δεν έχει πολλά πράγματα να κάνει! Όσο και αν φαίνεται οξύμωρο… Είναι τόσο συγκεκριμένη η νομοθεσία, οι ρήτρες που προβλέπεται να πληρώσει ο Δήμος Αθηναίων αν δεν εργαστεί προς την υλοποίηση. Απλώς ο Μπακογιάννης μοιάζει να τραβά τον ορθό, προβλεπόμενα, δρόμο.

ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ανεπίσημα, διότι τη Δημαρχία της πρωτεύουσας την αναλαμβάνει τον Σεπτέμβριο. Ο νέος Δήμαρχος έχει συγκεκριμένο περίβλημα κινήσεων γύρω από τη Διπλή Ανάπλαση. Δεν θέλει, σε καμία περίπτωση, ο Βοτανικός να κινδυνέψει από προσβολή της ισχύουσας νομοθεσίας. Πρακτικό μυαλό, με σύγχρονο τρόπο σκέψης, αποκλείεται να έμπαινε στη στενωπό αλλαγής του Προεδρικού Διατάγματος.

Σημαντική είναι, όμως, και η θέση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκροτηθεί. Ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει εκφραστεί υπέρ της λύσης για νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και ανάπλαση του «Απόστολος Νικολαΐδης». Εσωτερικά, αν ο Μπακογιάννης έμπαινε στη διαδικασία -που δεν θα μπει- να πρόσθετε στη Διπλή Ανάπλαση ένα γήπεδο ακόμη, θα συναντούσε σημαντικά προβλήματα.

Το νεότερο, λοιπόν, είναι –όπως εξ αρχής είχε τοποθετηθεί το Sportime για το φλέγον αυτό ζήτημα– πως μοιάζει να μπαίνει στο συρτάρι οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον της ισχύουσας νομοθεσίας. Το γήπεδο μπάσκετ, στην ίδια περιοχή, θα συζητηθεί σε δεύτερο χρόνο. Με την εφαρμογή της Διπλής Ανάπλασης σε απόλυτο βαθμό να αποτελεί προτεραιότητα… Όταν φτάσει η ώρα, βέβαια, των οριστικών αποφάσεων θα πρέπει να υπάρχει και λόγος της ΠΑΕ στις εξελίξεις!