Συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς βράσιμο της κρέμας. Με μία πλούσια υφή και γεύση, φτιαγμένη με φρέσκα υλικά, ότι καλύτερο για το κολατσιό των παιδιών, συνοδεύει ωραιότατα τον καφέ μας όλες τις ώρες!

Δοκιμάστε την με γλυκό κουταλιού κεράσι, θα ξετρελαθείτε!

Υλικά:

  • 600 ml. γάλα χλιαρό
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φακελάκι baking powder
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • Γλυκό του κουταλιού κεράσι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους στον κάδο του μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα, λιώνουμε το βούτυρο και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking και τις βανίλιες και ανακατεύουμε έως ότου γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα, μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά. Αφήνουμε την γαλατόπιτα να κρυώσει τελείως, την κόβουμε σε κομμάτια, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και την σερβίρουμε με γλυκό κεράσι ή άλλο της αρεσκείας μας!

Η Αρετή Παπαδοπούλου είναι Δημοτική υπάλληλος, μητέρα 2 αγοριών και ζει στην Πτολεμαΐδα Εορδαίας.

Η αγάπη και το μεράκι της για την κουζίνα ήταν το κίνητρο να δημιουργήσει την πολύ πετυχημένη στήλη μαγειρικής «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» στην εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, και στο E-PTOLEMEOS.GR. Η κάθε ανάρτηση της σημειώνει πολλές χιλιάδες, ή και δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε, τις συχνές πλέον αναφορές στην Αρετή και τις συνταγές της, στα ιστολόγια μεγάλων διακεκριμένων Ελλήνων σεφ, όπως του Άκη Πετρετζίκη.

Οι συνταγές της Αρετής απευθύνονται κυρίως σε ερασιτέχνες μαγείρους και μαγείρισσες. Δεν υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας στις συνταγές της, οι οποίες είναι δοκιμασμένες και γραμμένες απλοϊκά προκειμένου να γίνονται κατανοητές από όλους.

Ακολουθήστε μας στο Facebook