Για την συνταγή αυτή δε θα χρειαστούμε πολλά πολλά! Κρασάκι ή ούζο για τους πιο μερακλήδες και φρέσκο ψωμάκι για «βουτιές» ή για να «σκουπίσουμε» το πιάτο από την φοβερή του σάλτσα!!! Μεζεδάκι από τα λίγα, ακαταμάχητο και πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες ολόκληρες ή 500 γρ. γαρίδες ουρές
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 300 γρ. γκούντα τριμμένο ή 200 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ξεπαγώνοντας τις γαρίδες (αν χρησιμοποιήσουμε καταψυγμένες). Τις πλένουμε και τις βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο,  προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου ώσπου να δέσει. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί που επιλέξαμε και αφήνουμε το σαγανάκι για 2-3 λεπτά να δέσει. Σερβίρουμε ζεστό το σαγανάκι, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.

Η Αρετή Παπαδοπούλου είναι Δημοτική υπάλληλος, μητέρα 2 αγοριών και ζει στην Πτολεμαΐδα Εορδαίας.

Η αγάπη και το μεράκι της για την κουζίνα ήταν το κίνητρο να δημιουργήσει την πολύ πετυχημένη στήλη μαγειρικής «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» στην εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, και στο E-PTOLEMEOS.GR. Η κάθε ανάρτηση της σημειώνει πολλές χιλιάδες, ή και δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε, τις συχνές πλέον αναφορές στην Αρετή και τις συνταγές της, στα ιστολόγια μεγάλων διακεκριμένων Ελλήνων σεφ, όπως του Άκη Πετρετζίκη.

Οι συνταγές της Αρετής απευθύνονται κυρίως σε ερασιτέχνες μαγείρους και μαγείρισσες. Δεν υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας στις συνταγές της, οι οποίες είναι δοκιμασμένες και γραμμένες απλοϊκά προκειμένου να γίνονται κατανοητές από όλους.