Γεμιστό Πασχαλινό Τσουρέκι. Αφού το κόψουμε στην μέση, το σιροπιάζουμε και το γεμίζουμε με την πραλίνα αρεσκείας μας. Έτσι μπορούμε να φρεσκάρουμε τα τσουρέκια μας που είναι λίγων ημερών και δεν είναι πλέον τόσο μαλακά.

Η συνταγή για το τσουρέκι είναι εδώ…

Υλικά

Υλικά για το σιρόπι για να σιροπιάσουμε 1 κιλό τσουρέκι

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • μερικές σταγόνες λεμόνι

Για την γέμιση

  • πραλίνα φουντουκιού ή
  • πραλίνα λευκή ή
  • σαντιγί με φρούτα ή όποια άλλη γέμιση προτιμάμε

Για την επικάλυψη

  • σοκολάτα κουβερτούρα, μαύρη , λευκή ή γάλακτος
  • για την διακόσμηση ότι θέλουμε, ξηρούς καρπούς, τρούφα κλπ

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Βράζουμε για 5 λεπτά το σιρόπι μας και αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό.

Βήμα 2

Παίρνουμε το τσουρέκι μας στρόγγυλο ή μακρόστενο , το κόβουμε στην μέση. Το τοποθετούμε ανάποδα σε σχάρα με από κάτω ταψί και σιροπιάζουμε και τα δύο κομμάτια.Το σιρόπι είναι για 1 κιλό τσουρέκι δηλαδή ή για ένα του κιλού μεγάλο ή για 2 του μισού κιλού. Το βάζουμε όλο στα τσουρέκια μας ή στο τσουρέκι μας.

Βήμα 3

Αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξει το τσουρέκι το σιρόπι μας και το γεμίζουμε με την πραλίνα φουντουκιού ή ότι άλλο επιλέξαμε.

Βήμα 4

Ενώνουμε τα δύο κομμάτια, Λιώνουμε τις σοκολάτες μας σε μπεν μαρί και αφού τις ανακατέψουμε πολύ καλά και τις απλώνουμε στο τσουρέκι.

Βήμα 5

Αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα μας. Αν έχει γέμιση πραλίνας μπορούμε να αφήσουμε έξω το τσουρέκι, Αν έχει κρέμα με γάλα ή σαντιγί σαν γέμιση το βάζουμε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...