Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε ξανά στην κρουαζιέρα του Αλέξη Τσίπρα με τη θαλαμηγό της Κατερίνας Παναγοπούλου.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτηση του στο twitter υπενθύμισε άρθρο 4 του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Σε αυτό αναφέρεται ότι οι βουλευτές απαγορεύεται να δεχθούν δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα αξίας άνω των 200 ευρώ. Κάτι το οποίο δεν μπορεί να κάνει φυσικά ούτε ο πρωθυπουργός. Δεν μπορεί βουλευτής να δέχεται δώρο άνω των 200 ευρώ, πόσο μάλλον ο πρωθυπουργός

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 4 του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου που περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ με αριθμό 67 του Απριλίου του 2016 ορίζεται ότι: «Οι Βουλευτές οφείλουν να μην αποδέχονται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα, των οποίων η φύση ή η χρηματική αξία εγείρουν ζητήματα μεροληπτικής άσκησης των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Χρηματική αξία μεγαλύτερη των διακοσίων (200) ευρώ θεωρείται, κατά τεκμήριο, και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, ικανή να εγείρει ζητήματα αμεροληψίας».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηριστικά ανέφερε στο tweet του ότι: «ακόμη και για έναν απλό βουλευτή απαγορεύεται να αποδέχεται Δώρο άνω των 200€! Εδώ μιλάμε για Πρωθυπουργό που δέχθηκε Δώρο άνω των 100.000€».

Ψευδές πόθεν έσχες ο Τσίπρας, αν δεν έχει δηλώσει τις διακοπές

Παράλληλα, σε τηλεοπτική συνέντευξη του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε ότι: πρέπει να δούμε το πόθεν έσχες του Τσίπρα εάν έχει δηλώσει αυτές τις διακοπές. Ο λογιστής του πρέπει να τις υπολογίσει ως τεκμαρτό εισόδημα. Εάν δεν το έχει κάνει στο πόθεν έσχες, έχει κάνει ψευδές πόθεν έσχες είναι ποινικά κολάσιμο και θα πρέπει η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου να τον ελέγξει ».

Ταυτόχρονα,  αναφέρθηκε στις τελευταίες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για την εισφορά των εφοπλιστών και αναρωτήθηκε «ποιος μου λέει ότι δεν έγινε ως ανταπόδωση της χάρης της κυρίας Παναγοπούλου;». Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «υπάρχει υπάρχει μεγάλο ζήτημα ποινικό εάν ο Τσίπρας δεν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες αυτό το ταξίδι».