Προηγμένης ταχύτητας mobile internet θα αποκτήσουν για πρώτη φορά οι πολίτες της Κούβας, η κυβέρνηση της οποίας αποφάσισε την έναρξη των υπηρεσιών της τεχνολογίας «3G».

H κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών «ETECSA» ανακοίνωσε την έναρξη των υπηρεσιών 3G ίντερνετ, με εκατομμύρια χρήστες στη χώρα της κεντρικής Αμερικής να επωφελούνται των νέων υψηλών ταχυτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση δημιούργησε τα πρώτα internet-cafe το 2013, ενώ από το 2015 έχει συγκροτήσει ζώνες ασύρματου διαδικτύου, παρέχοντας ίντερνετ σε συνολικά 11,2 εκατομμύρια πολίτες.

Το κόστος χρήσης του 3G θα ανέρχεται σε 5,50 στερλίνες για 600 MB και σε 23,60 στερλίνες για 4 GB. Ωστόσο, ο μηνιαίος μισθός για την πλειοψηφία των Κουβανών κυμαίνεται μεταξύ 15 και 23 στερλινών.

Ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ εργάζεται με στόχο την αύξηση της διαδικτυακής συνδεσιμότητας σ’ όλη την κουβανική επικράτεια. Τον Οκτώβριο μάλιστα, ο ίδιος άνοιξε προσωπικό λογαριασμό στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αβάνα δεν τάσσεται υπέρ ενός μπλοκαρίσματος του περιεχομένου του διαδικτύου, στα πρότυπα της Κίνας. Αντίθετα, αναμένεται να προχωρήσει στον αποκλεισμό συγκεκριμένων αμερικανικών ιστοσελίδων, οι οποίες είναι γνωστές για την αντι-κομμουνιστική τους προπαγάνδα.