Γλυκιά πίτα κολοκύθας με αμύγδαλα με έτοιμο φύλλο. Μία εύκολη πίτα με την πλούσια γεύση της κίτρινης κολοκύθας. Γρήγορη αφού δεν έχουμε να ανοίξουμε φύλλα αλλά μόνο να ψήσουμε την κολοκύθα μας στον φούρνο. Τα αμύγδαλα μπορείτε να τα παραλείψετε ή να βάλετε καρύδια. Αν δεν προσθέσετε αυγά η πίτα θα είναι νηστίσιμη.

Υλικά

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Ψήνουμε την κολοκύθα μας κομμένη στην μέση χωρίς τα σπόρια. Στους 200 βαθμούς αέρα για 50 λεπτά περίπου. Τρυπάμε με πιρούνι να δούμε αν είναι μαλακιά αρκετά.

Βήμα 2

Ξύνουμε το εσωτερικό της κολοκύθας μας να βγει όλη και τοποθετούμε σε μία λεκανίτσα. Με το πιρούνι πατάμε την ψίχα να γίνει πουρές και προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί 30 με 32εκ. τα 3 φύλλα λαδωμένα ελαφρά το καθένα, την γέμιση όλη και σκεπάζουμε με τα άλλα 3 πάλι λαδωμένα ένα ένα.

Βήμα 4

Περνάμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια, χαράζουμε ελαφρά με μαχαίρι και ψήνουμε στους 180 αέρα για 50 με 60 λεπτά.

Βήμα 5

Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή απόλαυση!

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...

Μην ξεχάσετε να κάνετε LIKE στην σελίδα μας στο Facebook