Γλυκό Κουταλιού Τριαντάφυλλο Με Μαστίχα Χίου του φίλου Γιάννη Αραμπατζή, μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Υλικά

  • 700 γρ ροδοπέταλα καθαρισμένα και πλυμένα.
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1200ml νερό
  • 2 βανίλιες
  • 3-4 δακρυάκια μαστίχας
  • χυμό από 2 λεμόνια

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Πλένουμε τα ροδοπέταλα ελαφρά χωρίς να τα τρίψουμε και τα αφήνουμε πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά. Αν βιαζόμαστε τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Τοποθετούμε στη κατσαρόλα τα ροδοπέταλα μαζί με τη ζάχαρη και την μαστίχα και ανακατεύουμε καλά ώστε η ζάχαρη να πάει παντού. Αφήνουμε ένα βράδυ να σιτέψει. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε και το νερό και ξεκινάμε τη διαδικασία να δέσουμε το γλυκό και τα αρώματα. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στο μισό για να μη κολλήσει.

Βήμα 3

Συνεχίζουμε και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να δέσει το γλυκό μας καλά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, ανακατεύουμε και μόλις δούμε ότι έχει δέσει το γλυκό μας σβήνουμε το μάτι προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια , ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Τοποθετούμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα.

Πηγή: cook-bake.gr

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...