Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Χρόνος μαγειρέματος: 5′
Χρόνος αναμονής: 4 ώρες

ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή

  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 3 κουτ. σουπ. στιγμιαίο καφέ
  • 3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. σκόνη κακάο
  • 75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα

1 φλυτζάνι σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε τον καφέ, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει. Μόλις πάρει βράσει αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει. Αφήνετε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πλαστικό δοχείο. Το πάχος του μείγματος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2.5 εκ. διαφορετικά η γρανίτα θα πάρει πολλή ώρα να παγώσει.

3. Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως, για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Όταν περάσει η ώρα, τη βγάζετε από την κατάψυξη, και με δύο πιρούνια ξύνετε την γρανίτα έτσι ώστε να γίνει θρύμματα και την τοποθετείτε πάλι στην κατάψυξη να παγώσει εντελώς, για περίπου 2-3 ώρες. Ανά μία ώρα επαναλάβετε την διαδικασία με τα πιρούνια. Σερβίρετε τη γρανίτα σε φλιτζάνια καφέ με λίγη σαντιγί.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν καφέ με γεύση καραμέλα ή φουντούκι.

Σχόλια

σχόλια