Ένα ακέφαλο και ακρωτηριασμένο σώμα βρέθηκε σε κόλπο της Κοπεγχάγης εκεί, όπου η αστυνομία της Δανίας αναζητά το πτώμα της Σουηδής δημοσιογράφου, Κιμ Βαλ, που φέρεται να σκοτώθηκε σε ατύχημα στο υποβρύχιο του Δανού πολυεκατομμυριούχου εφευρέτη, Πέτερ Μάντσεν.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το πτώμα, από το οποίο λείπουν το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια, εντοπίστηκε λίγες ώρες αφότου ο Μάντσεν αποκάλυψε ότι η 30χρονη δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο υποβρύχιό του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 46χρονος εφευρέτης ισχυρίστηκε ότι η Βαλ έχασε τη ζωή της σε ατύχημα στο υποβρύχιο και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της στη θάλασσα. Όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές της Κοπεγχάγης σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Δευτέρας, είναι πολύ νωρίς να πουν οτιδήποτε για την ταυτότητα του πτώματος.

Το άψυχο σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε από διερχόμενο ποδηλάτη στην όχθη του Κόλπου Køge, όπου ο Μάντσεν είχε υποδείξει στους αστυνομικούς ως το σημείο που «έθαψε» το πτώμα της Βαλ.

«Είναι σαφές ότι η αστυνομία, όπως και τα μέσα ενημέρωσης, υποθέτουν ότι μπορεί να είναι το πτώμα της Κιμ Βαλ, αλλά είναι πολύ νωρίς να το πούμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κοπεγχάγης.

Το πτώμα έχει σταλεί για ιατροδικαστική εξέταση, ενώ οι δύτες εξακολουθούν τις έρευνες στην περιοχή.

Η Κιμ Βαλ τελευταία φορά εθεάθη στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου. Ο Δανός διασώθηκε από το Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Στη συνέχεια συνελήφθη αφότου η οικογένεια της δημοσιογράφου ανέφεραν την εξαφάνισή της.

Σχόλια

σχόλια