Με τοπικές βροχές, παροδικές καταιγίδες και χιόνια (στα ηπειρωτικά ορεινά, κεντρικά ημιορεινά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο) θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο (κατά περιόδους) σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι τη Δευτέρα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση, ενώ την Τρίτη σε όλη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και την Τετάρτη θα ενισχυθούν ως τα 7 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από την Τρίτη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα:

Στην Αττική, τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή και χιόνι στην Πάρνηθα, βόρειοι και σταδιακά νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια, χιόνι στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και η θερμοκρασία από 0 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και το θερμόμετρο από 4 έως 8 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και βόρεια ημιορεινά. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, παροδικές βροχές, πιθανώς καταιγίδες και χιόνι στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 3 έως 15 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, τοπικές νεφώσεις και η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος με τοπικές νεφώσεις, βοριάδες και βαθμιαία νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 15 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ήλιος και βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ στα νότια με εξασθένηση και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, παροδικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά. Ο υδράργυρος από 3 έως 12 βαθμούς.