Γενικά καλός θα είναι ο καιρός το επόμενο τριήμερο, με αραιή συννεφιά κατά περιόδους πυκνότερη και τοπικές βροχές τη Δευτέρα και την Τρίτη κυρίως στα βόρεια, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τη Δευτέρα νότιοι μέχρι 6 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα:

Στην Αττική, καλός καιρός με αραιές νεφώσεις, άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές στη Μακεδονία το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 9 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδική συννεφιά και το θερμόμετρο από 14 έως 27 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια τις απογευματινές ώρες και η θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς.

Στην Πάτρα, αραιή συννεφιά.

Στην Πελοπόννησο, αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και ο υδράργυρος από 9 έως 27 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, αραιή συννεφιά κατά περιόδους πυκνότερη, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση και το θερμόμετρο από 16 έως 28 βαθμούς στη βόρεια Κρήτη.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ήλιος με αραιές νεφώσεις, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, αραιή συννεφιά και ο υδράργυρος από 13 έως 29 βαθμούς.