Με τοπικές βροχές, χιόνι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και καταιγίδες στα ανατολικά θα κυλήσει ο καιρός τη Δευτέρα. Από την Τρίτη όμως αναμένεται βελτίωση και την Τετάρτη θα έχουμε μόνο τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι τη Δευτέρα θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από την Τρίτη.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα και την Τρίτη και άνοδο την Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα:

Στην Αττική, παροδικές βροχές με βελτίωση από το απόγευμα. Δυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι άνεμοι ως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές, χιόνι στα ορεινά και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικές βροχές ως το μεσημέρι, πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και το θερμόμετρο από 8 έως 12 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, πρόσκαιρες βροχές και χιόνι στα βόρεια ορεινά με σταδιακή βελτίωση, βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές με βελτίωση το απόγευμα και ο υδράργυρος από 6 έως 17 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, πρόσκαιρη βροχή και η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, δυτικοί και το βράδυ βόρειοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 13 έως 20 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, δυτικοί άνεμοι 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 7 με 8 μποφόρ η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση. Ο υδράργυρος από 6 έως 17 βαθμούς.