Οι τοπικές βροχές που αρχικά τη Δευτέρα θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας, σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν ως το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Έτσι, σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί και την Τρίτη στα ανατολικά και νότια μόνο θα έχουμε τοπικές βροχές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλός. Τέλος, την Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο στα δυτικά θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα ως 6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, παροδικές βροχές που γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και χιόνι το πρωί στα δυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ήλιος, βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 7 έως 13 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, παροδικές βροχές στα νότια με σταδιακή βελτίωση, και χιόνια το πρωί στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές και ο υδράργυρος από 4 έως 17 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, ήλιος με λίγα σύννεφα το πρωί και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια ως το μεσημέρι. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 8 έως 17 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, παροδικές βροχές και στα βόρεια πιθανώς καταιγίδες, νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές κυρίως στα νότια με βελτίωση το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 4 έως 17 βαθμούς.

Στην Αττική, ασθενείς βροχές με βελτίωση από το απόγευμα, νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.