Γενικά καλός θα είναι ο καιρός τη  Δευτέρα σχεδόν σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια και τοπικές μόνο νεφώσεις. Όμως σταδιακά οι νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.

Την Τρίτη (Χριστούγεννα), τοπικές βροχές θα σημειωθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, ενώ από το βράδυ στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Την Τετάρτη, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι τη  Δευτέρα θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με στροφή την Τρίτη σε βορείων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση την Τετάρτη στα δυτικά.

Τέλος, η θερμοκρασία από την Τρίτη θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα:

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, βαθμιαία νεφώσεις με βροχές τη νύχτα και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία από μείον 2 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, σταδιακά αυξημένη συννεφιά και το θερμόμετρο από 1 έως 14 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα στα δυτικά πρόσκαιρες βροχές. Ο υδράργυρος από 3 έως 19 βαθμούς.

Στα Κύθηρα πιθανή βροχή από το απόγευμα και η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα, νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 10 έως 19 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και βροχές τη νύχτα, άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με παροδικές νεφώσεις και ο υδράργυρος από μείον 1 έως 17 βαθμούς.