Με τον δικό του τρόπο απάντησε στα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο και οδήγησαν σε παραίτησή του ο πρώην πλέον υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, τονίζοντας ότι «δεν είχε προσβλητικό χαρακτήρα αυτό που είπα, ήταν ένα Αριστοφανικό ανέκδοτο και παιδεία».

«Ήταν τεχνικό λάθος. Είχα βγάλει τα ακουστικά και αυτό το Αρειανό το είπα στο πλαίσιο ενός ανεκδότου. Ήταν αριστοφανικό, βγαίνει από την μεγάλη παράδοση του Αριστοφάνη. Ένα ανέκδοτο δεν καταφέρεται ποτέ εναντίον κανενός. Αν δεις τα πανέξυπνα που καταφέρονται εναντίον του ΠΑΟΚ, θα το καταλάβεις» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Σε ερώτηση αν επιτρέπεται να μιλά έτσι ένας υπουργός απάντησε ότι : «Πλήρως επιτρέπεται ένας υπουργός να μιλάει με αυτόν τον τρόπο. Παιδεία και Αριστοφανικό αριστουργηματικό ανέκδοτο είναι το »βουντού βουντού» που είπα». Πρόσθεσε, επίσης: «Από βρέφος, οι τέσσερις καλύτεροι μου φίλοι είναι Αρειανοί. Ο,τι είναι σάτιρα και σκώμμα είναι πάντοτε μια φραστική εκδήλωση του αδύνατου προς τον ισχυρόν. Η οικογένειά μου είναι αριστεροί διωκόμενοι και τα καταλαβαίνω αυτό. Δεν είχε προσβλητικό χαρακτήρα αυτό που είπα. Στη σάτιρα δεν υπάρχει προσωπικός καταλογισμός»

Ερωτηθείς αν παραιτήθηκε ή τον εξώθησαν σε παραίτηση απάντησε: «Τον Ζουράρι δεν μπορείς να του υποδείξεις παραίτηση, έφευγα πάντοτε».Παράλληλα, ο ίδιος μίλησε για την συνομιλία του με τον Π. Καμμένο πριν την παραίτηση: «Είναι ανάστατη η Ελλάδα από όσα είπες» μου είπε ο Πάνος Καμμένος. Φρόντισε να τα μαζέψεις κάπως. Και του λέω »πάρα πολύ απλό, παραιτούμαι». Επιπρόσθετα, ο κ. Ζουράρις αποκάλυψε ότι ήταν υπό παραίτηση από τις 8 Ιανουαρίου, καθώς είχε προκύψει ένα θέμα με τις διορθώσεις στα σχολικά βιβλία: «Είχα πει ο ίδιος »θα παραιτηθώ», έπρεπε να μας στείλουν τις διορθώσεις για τους Τσάμηδες και τους χάρτες, που δεν τις είχαν στείλει. Είπα »παραιτούμαι δεν πηγαίνω να υπογράψω». Πέσαν όλοι πάνω μου. Δυστυχώς δεν επέμεινα. Λέω »άντε θα πάω». Μου είπαν »θα βάλεις» αστερίσκους. Λέω ότι »η Ελλάδα θα είναι πάλι ο χρήσιμος ηλίθιος με τους αστερίσκους».

Ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον απάντησε ότι «Η καφετζού ξέρει. Είναι αβέβαιο το μέλλον», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο σήμερα το βράδυ. «Προφανώς »ναι» θα ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο. Δεν ξέρω ως ποιου βουλευτής. Δεν ξέρω αν θα έχω συνάντηση πριν με τον Π. Καμμένο» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος σχολίασε την επιμονή του Δημήτρη Καμμένου να παραιτηθεί ως εξής: «Δεν με απασχολεί ο ακρόκρημνος Δημήτρης Καμμένος», ενώ συμπλήρωσε «Δεν ξέρω αν θα είμαι ακόμα στους ΑΝΕΛ. «Δεν θα παραιτηθώ από βουλευτής αλλά δεν ξέρω αν θα παραμείνω στους ΑΝΕΛ. Δεν το γνωρίζω».

Ο κ. Ζουράρις μίλησε και για το Σκοπιανό: «Είμαι υπέρ του δημοψηφίσματος. Σε τέτοια θέματα πρέπει να γίνεται δημοψήφισμα. Εδώ έκαναν στην Κύπρο για το σχέδιο Ανάν και δεν θα κάνουμε εμείς που έγινε κλοπή ονόματος; Για εμάς η ψυχή μας είναι το όνομά μας».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι «Δεν θα ψηφίσω στη Βουλή κάτι που θα έχει μέσα τον όρο »Μακεδονία»».

Να σας θυμίσουμε την απαράδεκτη «δήλωση-σάτιρα» του βουλευτή:

«Βουντού, βουντού, βουντού και μία καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος (εννοεί το γεννητικό του σύστημα) καθίσανε 10.000 γαύροι…», αναφώνησε πολλές φορές!!!

Ωστόσο ο Ζουράρις δεν έμεινε εκεί, καθώς σε ερώτηση του παρουσιαστή απάντησε με το εξής: «Ποιος τον γ@μ@ει τον Άρη;».

(Η αναφορά στον Ολυμπιακό ξεκινά στο 28’30)

ΗΧΗΤΙΚΟ:

 

Σχόλια

σχόλια