Ο Fret, ο οποίος αποτελούσε τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο καλλιτέχνη της Latin Trap, έπεσε νεκρός χθες στην πρωτεύουσα Σαν Χουάν. Ο Kevin Fret πυροβολήθηκε οχτώ φορές ενώ οδηγούσε τη μηχανή του. Η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.

Ο μάνατζέρ του Fret, Εντουάρντο Ροντρίγκεζ, περιέγραψε τον ράπερ ως «μια καλλιτεχνική ψυχή που είχε πάθος για τη μουσική».

Επιβεβαιώνοντας τον θάνατό του είπε πως «δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε το συναίσθημα και τον πόνο που μας προκαλεί το ότι ένας άνθρωπος με τόσα όνειρα, έφυγε».

«Πρέπει να ενωθούμε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να ζητήσουμε την ειρήνη στο αγαπημένο μας Πόρτο Ρίκο», πρόσθεσε.

Το πιο πρόσφατο βίντεο κλιπ του καλλιτέχνη, Soy Asi, έχει πάνω από μισό εκατομμύριο προβολές στο YouTube. «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν νοιάζεται για το τι έχει να πει ο καθένας», είχε δηλώσει ο Fret στο περιοδικό Paper πέρυσι.

«Τώρα βλέπω νεαρούς γκέι άνδρες και νεαρές λεσβίες που με κοιτάζουν πλέον σαν ένα πρότυπο, σαν «wow», αν το έκανε αυτός και δεν νοιάζεται για το τι λέει ο καθένας, μπορώ να το κάνω και εγώ».

Η εγκληματικότητα στους δρόμους του Πουέρτο Ρίκο έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που περιγράφεται από την αστυνομία της χώρας ως μια «κρίση βίας».