Δροσερή τούρτα ανανά με σαβαγιάρ, κρέμα και ζελέ. Μία δροσερή και εύκολη τούρτα ψυγείου με ανανά κονσέρβα εδώ και το σιρόπι του. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι φρούτο θέλουμε φρέσκο ή σε κονσέρβα. Θα  βάλουμε ζελέ που να ταιριάζει η γεύση με το φρούτο.

Υλικά

  • 1 κουτί ζελέ ανανά με 2 φακελάκια μέσα
  • 1 διπλό κουτί σαβαγιάρ έτοιμα , 4 μονά πακετάκια
  • 1 κονσέρβα μεγάλη ανανά και το σιρόπι του
  • 2 σακουλάκια κρέμα σκόνη έτοιμη πατισερί ή κρέμα για μιλφείγ ή 1 και 1
  • 400γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη για την σαντιγί και 1 βανίλια
  • τρούφα κίτρινη για ντεκόρ

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε πρώτα τα δύο φακελάκια ζελέ ανανά. Διαλύουμε την σκόνη σε 2 ποτήρια βραστό νερό και μετά προσθέτουμε 2 ποτήρια παγωμένο νερό και βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Βάζουμε σε στραγγιστήρι τον ανανά και κρατάμε το σιρόπι του. Σε ταψί 28 εκ ή 30εκ. βουτάμε γρήγορα κάθε σαβαγιάρ και τοποθετούμε στην σειρά.

Βήμα 3

Χτυπάμε τα 2 σακουλάκια κρέμα πατισερί ή μιλφείγ με τις οδηγίες της συσκευασίας. Απλώνουμε επάνω από τα σαβαγιάρ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει λίγο το ζελέ μας.

Βήμα 4

Κόβουμε στην μέση τις ροδέλες ανανά και τοποθετούμε πάνω από την κρέμα.

Βήμα 5

Αφού έπηξε ελαφρώς μετά από μία ώρα περίπου το ζελέ μας το αδειάζουμε και το στρώνουμε επάνω στο ταψί με την κρέμα.

Βήμα 6

Μετά από 1 ώρα αφού σταθεροποιήθηκε τελείως το ζελέ επάνω στο γλυκό μας χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια.

Βήμα 7

Κάνουμε σχέδια με την σαντιγί όπως μας αρέσει.

Βήμα 8

Πασπαλίζουμε με κίτρινη τρούφα ή ότι άλλο μας αρέσει.

Καλή απόλαυση!

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...

 

Σχόλια

σχόλια