Ξενοδοχείο στη Χούα-λιεν της Ταϊβάν κατέρρευσε, μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών που είχε βάθος μόλις 1 χιλιομέτρου, έγινε γνωστό από την κυβέρνηση της χώρας, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και ΑFP.

Το βρετανικό δίκτυο BBC μετέδωσε από την πλευρά του ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 23.50 τοπική ώρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει χρήστες κοινωνικών δικτύων καταγράφονται εκτεταμένες καταστροφές σε δρόμους, ενώ ορισμένα κτίρια έχουν μερικώς καταρρεύσει.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 23.50 τοπική ώρα (17.50 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση 21 χλμ βορειοανατολικά του λιμανιού Χουά-λιεν, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτου (USGS).

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει και τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στο ξενοδοχείο.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν, επικαλούμενη την πυροσβεστική υπηρεσία, ανακοίνωσε ότι άλλο ένα ξενοδοχείο έχει επίσης υποστεί καταστροφές, χωρίς να γίνεται λόγος, επί του παρόντος, για θύματα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε ότι από την ισχυρή σεισμική δόνηση έκλεισε ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος.

Επιπλέον, η κυβέρνηση αναφέρει ότι μια γέφυρα στην πόλη Χουά-λιεν, στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές με αποτέλεσμα οι αρχές να διακόψουν την κυκλοφορία.

Το βρετανικό δίκτυο κάνει λόγο για παγιδευμένους ανθρώπους.