Εκμέκ σοκολάτας με τσουρέκι, μία άλλη εκδοχή

Μην πετάτε το τσουρέκι που σας έμεινε, με σιροπάκι και κρέμα σοκολάτα θα φτιάξετε ένα υπέροχο εκμέκ.

Υλικά

Υλικά Για Την Γέμιση

  • Tσουρέκια κομμένα σε φέτες λίγο μπαγιάτικα για ένα ταψάκι η πυρέξ 28εκ.
  • 1 κουβερτούρα σοκολάτα 150γρ
  • 150ml γάλα
  • 2 φακελάκια κρέμα σοκολάτα σε σκόνη στιγμής
  • γάλα για τις κρέμες

Υλικά Για Το Σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Βράζουμε το σιρόπι μας για 10 λεπτά. Αραδιάζουμε τις φέτες από το τσουρέκι μας και ρίχνουμε από επάνω το σιρόπι μας ζεστό και περιμένουμε να απορροφηθεί.

Βήμα 2

Λιώνουμε την σοκολάτα μας στο καυτό γάλα ανακατεύοντας καλά. Το απλώνουμε επάνω από το σιροπιασμένο τσουρέκι μας.

Βήμα 3

Χτυπάμε τις κρέμες σοκολάτας μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Βήμα 4

Αφήνουμε το γλυκό μας για 1 ώρα στο ψυγείο.

Μία συνταγή της Ειρήνης Πατυλούδη

Πηγή: cook-bake.gr

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...