Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Αχμέντ αλ Μεσμάνι, της κυβέρνησης της Βεγγάζης (Ανατολική Λιβύη) σε συνέντευξή του στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Μέσης Ανατολής, Αλ Αραμπίγια, τόνισε ότι στη διαδικασία εκκαθάρισης των τρομοκρατών, θα συντρίψει τις ουρές του Κατάρ και της Τουρκίας που εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Λιβύη, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Μεσμάνι κατηγόρησε την Τουρκία και το Κατάρ ότι χρηματοδοτούν την τρομοκρατία και υποστηρίζουν με προπαγάνδα από διάφορα δορυφορικά κανάλια που μεταδίδονται από την Ντόχα και την Κωνσταντινούπολη «καθώς εργάζονται για να προκαλέσουν χάος και ανταρσία στον στρατό της Λιβύης».

Ενώ το κανάλι ειδήσεων που ανήκει στον Αμπντέλ Χακίμ Μπελχάι είπε ότι θα σταματήσει να εκπέμπει από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο Μπελχάι και το κανάλι του κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία και υποκινούν σε στάση τον στρατό της Λιβύης.

Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του, από τις Αρχές της ανατολικής Λιβύης.

Το ειδησεογραφικό κανάλι περιλαμβάνεται στους καταλόγους της τρομοκρατίας και απαγορεύεται σε τέσσερις χώρες που ζητούν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν.

Η απόφαση του κλεισίματος του καναλιού έρχεται μετά από κατηγορίες για υποστήριξη τρομοκρατικών δικτύων και προσπάθεια δημιουργίας χάους στη Λιβύη με την παραπλάνηση της κοινής γνώμης, όπως σημειώνεται.

Στη Λιβύη υπάρχουν δύο κυβερνήσεις. Μία με έδρα στην Τρίπολη (δυτικά), διεθνώς αναγνωρισμένη, στην οποία μετέχουν και οι ισλαμιστές.

Μια με έδρα στη Βεγγάζη (ανατολικά), με κοσμικούς αξιωματικούς, συμμάχους της Αιγύπτου, ορκισμένους εχθρούς της Τουρκίας και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Η κυβέρνηση αυτή ελέγχει και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.