Κλιμακώνεται η ένταση μετά το επεισόδιο στα Ίμια, καθώς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε αυστηρό διάβημα προς την Τουρκία. Παράλληλα, κλήθηκε στο ΥΠΕΞ από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων ο τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.

«Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία.

Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται», τονίζει χαρακτηριστικά το ΥΠΕΞ.

Σαντορινιός: Επιθετική η ενέργεια των Τούρκων

«Το τουρκικό σκάφος προσπάθησε να εμβολίσει το δικό μας», σημείωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο κ. Σαντορινιός είπε ακόμα ότι το ελληνικό σκάφος έπαθε υλικές ζημιές, αλλά δεν έχει τραυματισθεί κανείς.

«Η τουρκική ακταιωρός, με τον τρόπο που κινήθηκε, κινήθηκε πέραν των συνόρων και παραβίασε τους κανόνες ναυσιπλοϊας», είπε ακόμα και πρόσθεσε:

«Ήταν μια επιθετική ενέργεια. Εμείς, ως λιμενικό σώμα και ως κυβέρνηση διαφυλάσσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Μας προβληματίζει η επιθετικότητα των τούρκων. Υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είμαστε ψύχραιμοι και συνετοί», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποιήσεις Κομισιόν σε Άγκυρα για τις προκλήσεις στα Ίμια

Ποιος νομίζει ότι είναι ο Ερντογάν; «Μην κάνετε τη λάθος κίνηση σε Κύπρο και Αιγαίο»

Σχόλια

σχόλια