Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική, κατά την οποία τουρίστες πηδούν από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου τους με σκοπό να φτάσουν σε άλλο μπαλκόνι ή στην πισίνα.

Αυτή τη φορά και ενώ η τουριστική σεζόν μόλις ξεκίνησε, τρεις τουρίστες έπεσαν από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων τους. Ένας Βρετανός σκοτώθηκε ενώ ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός τραυματίστηκαν.

Ο Βρετανός σκοτώθηκε, αφού πήδηξε την Παρασκευή από τον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου του στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μαγκαλούφ, γνωστό για κάθε είδους κραιπάλη, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της ισπανικής αστυνομίας. Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο νεαρός άνδρας «πήδηξε ή έπεσε κατά λάθος» συμπλήρωσε ο ίδιος, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες.

Ο Γερμανός τουρίστας έπεσε την Πέμπτη από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του ξενοδοχείου του, στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, και τραυματίστηκε σοβαρά, αναφέρει μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, τον άνδρα, που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, τον είχε πάρει ο ύπνος κι αφού ξύπνησε, πήδηξε από το μπαλκόνι.

Τέλος, ένας Αυστραλός, γύρω στα 30, τραυματίστηκε σοβαρά, όταν έπεσε από τον δεύτερο όροφο ενός ξενοδοχείου στην Ίμπιζ.