Από τις 3 έως τις 23 Δεκέμβρη ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στο φλογερό και ενθουσιώδες ζώδιο του Τοξότη, επηρεάζοντας περισσότερο Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες κι Ιχθύς που είναι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο –αλλά και όσους έχουν πλανήτες από την 13° έως την 29° αυτών των ζωδίων.

Ο ανάδρομος Ερμής επίσης θα ξαναφέρει στην επιφάνεια όσα μας απασχόλησαν από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, ενώ τα άτομα που γεννήθηκαν με ανάδρομο Ερμή, θα μπορέσουν να έχουν καλύτερη ροή και εξέλιξη στις επικοινωνιακές τους δραστηριότητες (εξαρτάται από το σύνολο του αστρολογικού τους χάρτη).

Στόχος είναι τώρα η επαφή με τα πιο δυναμικά κι ενθουσιώδη κομμάτια του εαυτού μας, όμως ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιο του Δία μας ζητά να αναθεωρήσουμε αποφάσεις που πάρθηκαν επιπόλαια. Άλλωστε, πάντα η ανάδρομη πορεία του Ερμή μιλά για δεύτερες ευκαιρίες, αρκεί να μην ξεκινάει κάτι από το μηδέν.

Δημιουργούνται ανατροπές και καθυστερήσεις σε νομικά ζητήματα, σχεδιασμό μακρινών ταξιδιών, τακτοποίηση εγγράφων, σφραγίδες και πρωτόκολλα και σχέδια και παρεξηγήσεις με πρόσωπα που βρίσκονται μακριά ή τις αρχές. Ο ανάδρομος Ερμής μας ζητά να επαναξιολογήσουμε τις φιλοδοξίες μας και τις τρέχουσες επιδιώξεις μας σύμφωνα με ό, τι πραγματικά θέλουμε να πετύχουμε. Ίσως αποφασίσουμε να εγκαταλείψουμε ένα στόχο που δεν ταιριάζει πλέον με τα απώτερα οράματά μας στην καριέρα μας.

Τις λίγες ημέρες λοιπόν κατά τις οποίες ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στον επεκτατικό Τοξότη, καλούμαστε να επαναξιολογήσουμε τους μεγαλεπήβολους στόχους μας, αν είναι εφικτό να υλοποιηθούν, αν είμαστε επικεντρωμένοι στη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων ή χανόμαστε στις λεπτομέρειες. Στόχος είναι τώρα η ανώτερη γνώση και μια εμβάθυνση στη φιλοσοφία της ζωής μας και τα ιδανικά μας, αν έχουν ηθικό και αληθινό σκοπό.

Οι όψεις που θα σχηματίσει ο ανάδρομος Ερμής από τον Τοξότη

  • Στις 6 Δεκεμβρίου, ο ανάδρομος Ερμής συναντά τον Κρόνο

Από τις 3 ως τις 10 Δεκεμβρίου ο ανάδρομος Ερμής στο χαρούμενο ζώδιο του Τοξότη θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο, μια δύσκολη όψη για τους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς που έχουν γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο και για όσους έχουν τον ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη και Άρη) από την 25η ως την 29η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Αυτό το επταήμερο η χαρούμενη και ενθουσιώδης ενέργεια του Τοξότη περιορίζεται κάτω από την επιρροή του Κρόνου, τώρα έχεις ένα πιο οργανωτικό και πειθαρχημένο μυαλό. Διακατέχεσαι από αρνητικές σκέψεις, θέλεις να επεκταθείς και να ζήσεις με ενθουσιασμό τη ζωή, αλλά κάποιες υποχρεώσεις σου ή καθήκοντα κλέβουν τη χαρά και την αισιοδοξία σου για τη ζωή. Τα λόγια σου γίνονται απότομα και σκληρά αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να επικοινωνείς με ηρεμία στις σχέσεις σου, ενώ οι συζητήσεις γίνονται στα πλαίσια της ασυνεννοησίας. Παράλληλα μια συμφωνία στην οποία υπολόγιζες μπορεί να καθυστερήσεις, ενώ ένα ταξίδι στο οποίο ήλπιζες τελικά απέχει από τις προσδοκίες σου.

Σε αυτή την όψη ο ανάδρομος Ερμής φέρνει εμπόδια στην επικοινωνία σου και δυσκολεύεσαι να πείσεις το ταίρι σου, τους συνεργάτες ή τους φίλους με τα επιχειρήματά σου, όμως και εσύ δεν κάνεις αρκετή προσπάθεια να δεις τις καταστάσεις με τα δικά τους μάτια. Δεν αποκλείεται λοιπόν να ψυχρανθείς με πρόσωπα που σε περιβάλλουν, ενώ ένα ακόμη πιθανό σενάριο είναι πως απλώς θέλεις να μείνεις μόνος σου. Σκέφτεσαι πάντως πιο σοβαρά τα πράγματα και επιλέγεις να δράσεις πιο ώριμα, σε σύγκριση με αντίστοιχες στιγμές στο παρελθόν.

Οι συσκευές επικοινωνίας ή το μεταφορικό σου μέσο μπορεί να σε παιδέψουν αυτές τις μέρες και οι διάφορες μικρολεπτομέρειες συντελούν στο ότι σπάνε πιο εύκολα τα νεύρα σου. Με την όψη αυτή το μυαλό μπλοκάρεται και οι αποφάσεις δεν είναι οι ορθότερες, δυσκολεύεσαι να διεκδικήσεις τα συμφέροντά σου και εξαντλείσαι χωρίς να βλέπεις άμεσα τα αποτελέσματα των προσπαθειών σου. Στα καλά νέα είναι πως ο ανάδρομος Ερμής τις ίδιες μέρες σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη που δίνει ώθηση, ευκαιρίες και όρεξη για δράση.

  • Στις 6 Δεκεμβρίου, ο ανάδρομος Ερμής σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη

Από τις 3 ως τις 9 Δεκεμβρίου, ο ανάδρομος Ερμής στον ενθουσιώδη Τοξότη θα βρίσκεται σε εξάγωνο με τον Άρη στο Ζυγό μια ευνοϊκή όψη για τους Διδύμους, Λέοντες, Ζυγούς, Τοξότες και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου και για όσους έχουν τον ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη και Άρη) από την 26η ως την 29η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Αυτές τις μέρες κάνεις επαναξιολόγηση και αναθεώρηση του τρόπου δράσης σου όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους σου και την πορεία των σημαντικών εγχειρημάτων σου, ενώ παράλληλα επανασυνδέεσαι με ανθρώπους από το παρελθόν. Σου δίνεται η ευκαιρία να προβληματιστείς για τον τρόπο που λειτούργησες στο παρελθόν και να συνειδητοποιήσεις τα μαθήματα που πρέπει να πάρεις στις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

Το σύμπαν σου φέρνει πρόσωπα από τα παλιά στο δρόμο σου τα οποία σε καλούν να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές και να ενεργήσεις αναλόγως. Ίσως να βρίσκεσαι σε σύγχυση όσον αφορά τις βλέψεις σου, τα ταξίδια που θέλεις να κάνεις, ζητήματα που αφορούν ανώτερη ή ανώτατη μόρφωση, ακόμη και πρόσωπα που ζουν μακριά, όπως το εξωτερικό. Θέλεις να φθάσεις στην κορυφή του βουνού, αλλά δεν ξέρεις τον τρόπο.

Από την αντίθετη πλευρά, ίσως αυτό το διάστημα βρεις την έμπνευση για να ξεπεράσεις τα εμπόδια και τις προκλήσεις του παρελθόντος κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές και προσαρμογές. Βλέπεις την ζωή δυναμικά, έχεις την ωριμότητα και την σοφία του παρελθόντος για να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να βαδίσεις σε μια πιο σίγουρη και σταθερή διαδρομή.

Τώρα, επανεξετάζεις την κοσμοθεωρία σου (ανάδρομος Ερμής στον Τοξότη) πάνω στη δράση σου για τις σχέσεις (Άρης στον Ζυγό) και δεν αποκλείεται τελικά να αποφασίσεις να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε μια ερωτική σχέση ή ακόμη και να είσαι εσύ ο αποδέκτης αυτής της δεύτερης ευκαιρίας. Φρόντισε λοιπόν να μην επαναλάβεις τα λάθη που έγιναν παλιά. Τέλος, τώρα μπορεί να προχωρήσει και μια συνεργασία που παλιά έμεινε στάσιμη, μιας και ο Άρης σχηματίζει παράλληλα εξάγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη, που σταθεροποιεί και ενδυναμώνει τις προσπάθειές σου.

  • Στις 10 Δεκεμβρίου, ο ανάδρομος Ερμής σχηματίζει τρίγωνο με τον ανάδρομο Ουρανό

Από τις 8 ως τις 12 Δεκεμβρίου, ο ανάδρομος Ερμής στον φιλοσοφικό και διανοητικό Τοξότη θα βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Ουρανό, μια ευνοϊκή όψη για τους Κριούς, Λέοντες, Τοξότες και Υδροχόους που έχουν γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο και για όσους έχουν τον ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη και Άρη) από την 22η ως την 26η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Αυτό το πενθήμερο, έχεις το θάρρος και τη δύναμη να αλλάξεις τη ζωή σου και να ξεφύγεις από τη συνήθη ρουτίνα σου, αναζητάς την ελευθερία και την ανεξαρτησία σου, θέλεις να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και σε ενθουσιάζουν. Μπορεί να επαναστατήσεις ενάντια στις παραδόσεις ή τις ξεπερασμένες καταστάσεις καθώς θέλεις να κάνεις κάτι πρωτοποριακό και πρωτότυπο.

Όσο όμως διαρκεί η ανάδρομη πορεία του Ερμή είναι μια εξαιρετική περίοδος να σκαλίσεις πάλι σημειωματάρια, να ξαναδείς τα αρχεία στον υπολογιστή σου και γενικότερα να αναζητήσεις καλές ιδέες που άφησες στο παρελθόν, καθώς αυτή εδώ η όψη ουσιαστικά μιλά για το εξής: Παλιές ιδέες σου δίνουν ξαφνικές λύσεις στο σήμερα! Είναι άλλωστε η δεύτερη φορά που οι δυο αυτοί πλανήτες σχηματίζουν όψη, έτσι μάλλον επανεξετάζεις τα δεδομένα που σου παρουσιάστηκαν γύρω στις 25 Νοεμβρίου.

Αυτό το πενθήμερο επίσης γίνεσαι ανυπόμονος και αυθόρμητος και έχεις ανάγκη για ενθουσιασμό και περιπέτεια καθώς επίσης και μια ισχυρή επιθυμία να μάθεις, να επεκταθείς και να αναπτυχθείς. Επωφελείσαι λοιπόν αυτό το πενθήμερο από δεύτερες ευκαιρίες οι οποίες μπορεί να ξαναέρθουν από το πουθενά και σου ανοίγουν ένα παράθυρο στην επέκταση και την ανάπτυξη. Έτσι λοιπόν, αυτό το πενθήμερο τολμάς να πάρεις ρίσκα και να κάνεις κάτι διαφορετικό προκειμένου να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, νιώθεις ζωντανός και σίγουρος για τον εαυτό σου.

Απομακρύνεις τη στασιμότητα από τη ζωή σου, κάνεις ό, τι μπορείς για να σπάσεις τις αλυσίδες και να ξεφύγεις από τους περιορισμούς του παρελθόντος, τα αποτελέσματα όμως των ενεργειών σου θα τα δεις όταν ο Ερμής επιστρέψει και πάλι στην ορθή του φορά, στις αρχές του Ιανουαρίου, όταν θα επαναλάβει πάλι την όψη, ορθόδρομος αυτή την φορά!

  • Στις 13 Δεκεμβρίου, ο ανάδρομος Ερμής συναντά τον Ήλιο

Από τις 10 ως τις 15 Δεκεμβρίου ο Ήλιος θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή στον Τοξότη, μια δύσκολη όψη για τους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς που έχουν γεννηθεί στα τέλη του δευτέρου δεκαημέρου και αρχές του τρίτου δεκαημέρου και για όσους έχουν τον ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη και Άρη) από την 19η ως την 23η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Αυτό το πενθήμερο το σύμπαν σου χαρίζει ακόμη περισσότερες δυνατότητες για διορατικότητα, αλλά μπορεί επίσης να βρεθείς στη σύγχυση και το χάος, αυτό εξαρτάται από το πόσο ώριμος και λογικός είσαι. Παράλληλα, σκέφτεσαι έντονα το παρελθόν, τι έχεις μάθει μέχρι αυτήν τη στιγμή από τα λάθη του παρελθόντος και πως θα κινηθείς στο μέλλον για την υλοποίηση των στόχων σου, ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σου. Είναι σοφό αυτό το πενθήμερο να μη βιαστείς να πάρεις σημαντικές αποφάσεις ζωής, να κάνεις πίσω και να είσαι υπομονετικός στην επικοινωνία και σε ενδεχόμενες αλλαγές ή ανατροπές των στόχων σου.

Επαναξιολογείς την κοσμοθεωρίας σου, τις γνώσεις και το μορφωτικό επίπεδό σου και το πόσο ανεκτικός είσαι με διαφορετικές κουλτούρες από τη δική σου, προσπαθείς να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές και προσαρμογές, με επιμονή και υπομονή και αντιμετωπίσεις κάποιες προκλήσεις στο να εισακουστούν οι απόψεις σου. Μπορεί να επιδιώξεις να ξαναβρεθείς σε μακρινά μέρη που σε δίδαξαν κάτι σημαντικό. Ο φλογερός αλλά ενθουσιώδης ρυθμός του ανάδρομου Ερμή στον Τοξότη συνιστά να κινηθείς με την καρδιά σου σε ό, τι θέλεις να διεκδικήσεις γύρω από το όραμα της ευτυχίας που έχεις.

Αυτές τις ημέρες επίσης είσαι αρκετά υποκειμενικός και αυτό προκαλεί διενέξεις καθώς δεν είσαι διατεθειμένος να ακούσεις αυτά που σου λένε οι άλλοι. Ωστόσο, αν προσέξεις τα εκφραστικά σου μέσα, δεν βιαστείς και φροντίσεις να έχεις ορθή σκέψη και έκφραση, μόνο θετικά γεγονότα και ευχάριστες συγκυρίες μπορούν να συμβούν, ειδικά με άτομα που είχαν μείνει, για κάποιο λόγο στο παρελθόν!

  • Στις 15 Δεκεμβρίου, ο ανάδρομος Ερμής συναντά την Αφροδίτη

Από τις 13 ως τις 16 Δεκεμβρίου, ο ανάδρομος Ερμής θα βρίσκεται σε σύνοδο με την Αφροδίτη στο ενθουσιώδες ζώδιο του Τοξότη, μια ευνοϊκή όψη για τους Κριούς, Λέοντες, Ζυγούς, Τοξότες και Υδροχόους που έχουν γεννηθεί στα τέλη του δευτέρου δεκαημέρου και για όσους έχουν τον ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη και Άρη) από την 15η ως την 19η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Αυτή η όψη σε κάνει να σκέφτεσαι έντονα το ερωτικό σου παρελθόν και επανεξετάζεις τη σχέση σου, αν υπάρχουν πάθος και αγάπη με τον σύντροφό σου. Αν είσαι σε σχέση, μπορεί να χρειαστεί να μιλήσετε μαζί με τον αγαπημένο σου για παλιά θέματα και έχετε και οι δυο την καλή διάθεση να επιλύσετε τα προβλήματά σας. Αν επίσης είχε δημιουργηθεί συναισθηματική απόσταση μεταξύ σας, το σύμπαν σου προσφέρει την ευκαιρία αυτές τις μέρες να έρθετε ξανά σε επαφή, να αναθερμάνετε τον ρομαντισμό και το πάθος σας, να συμφωνήσετε σε ό,τι διαφωνούσατε.

Αν είσαι μόνος, αναπολείς έντονα το παρελθόν, ίσως ακόμα και να σκεφτείς να πάρεις την πρωτοβουλία να ξεθάψεις μια παλιά αγάπη η οποία δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό σου. Ίσως υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να επιλυθούν πριν αποφασίσεις αν θα προχωρήσεις ή όχι. Μπορεί απλά το σύμπαν να σου ανοίξει τα μάτια για να κατανοήσεις ότι έχεις αποτύχει να εκτιμήσεις τον εαυτό σου, βάζοντας στην άκρη τις ανάγκες σου.

Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγεις με αυτή την όψη ακριβές αγορές ή οικονομικές αποφάσεις ή νέες συμφωνίες και διαπραγματεύσεις και να μην κάνεις τολμηρές κινήσεις. Παράλληλα, αν αναζητάς κάτι νέο στα προσωπικά και προκύψει μια νέα γνωριμία κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή, όταν ο Ερμής επανέλθει στην ορθή του φορά θα μετανιώσεις για την επιλογή σου. Τέλος, δεν είναι αρκετά ευνοϊκή περίοδος για να κάνεις μια ξαφνική ή εκκεντρική αλλαγή στην εμφάνισή σου, μιας και η Αφροδίτη σχετίζεται και με όλα τα θέματα της αισθητικής και σε αρνητική όψη με τον ανάδρομο Ερμή, ενδέχεται να πάμε για μαλλί και να βγούμε κουρεμένοι, κυριολεκτικά ή μεταφορικά.

Η επιρροή του ανάδρομου Ερμή στα ζώδια


ΚΡΙΟΣ

Σκέφτεσαι αν τα σχέδιά σου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα καθώς ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στον επεκτατικό και οραματιστή ένατο ηλιακό οίκο σου. Ίσως τα επεκτατικά σου σχέδια ανατραπούν ή ματαιωθούν  ή τα μακροπρόθεσμα οράματά σου θολώσουν, δεν μπορείς να αποσαφηνίσεις τους μελλοντικούς στόχους σου. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσεις νέα σχέδια ή να πάρεις οποιεσδήποτε μεγάλες πρωτοβουλίες ή να κάνεις ένα μεγάλο άλμα σε κάτι αν δεν το έχεις ερευνήσει διεξοδικά. Βεβαιώσου επίσης ότι οι ιδέες σου γίνονται κατανοητές από τους άλλους και προετοιμάσου για προκλήσεις που θα μπορούσε να σου φέρει η δουλειά ή η επιχείρησή σου. Από τη θετική πλευρά, μπορεί να ολοκληρώσεις μια ημιτελή γνώση ή να πας ένα ταξίδι κάπου όπου έχεις ξαναπάει ή να επανασυνδεθείς με άτομα που ζουν σε άλλη πόλη ή χώρα από τη δική σου.


ΤΑΥΡΟΣ

 

Υπαναχωρήσεις και κάποια ερωτηματικά θα μπορούσαν να προκύψουν με τη σχέση σου ή τα άτομα με τα οποία μοιράζεσαι τους οικονομικούς πόρους σου καθώς ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στον όγδοο ηλιακό οίκο σου, των κοινών οικονομικών. Ίσως έχεις κάποιες δυσάρεστες πληροφορίες και ειδήσεις, έτσι σκέψου και μίλησε προσεκτικά, δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να αντιδράσεις. Διασφάλισε όλες τις πιστωτικές σου κάρτες και τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς σου, δεδομένου ότι ο Ερμής κυβερνά την τεχνολογία και η ανάδρομη κίνησή του μπορεί να προκαλέσει αρκετά μπερδέματα, ακόμα και κλοπή των προσωπικών σου δεδομένων. Αν σκέπτεσαι να κάνεις ένα συμβόλαιο ακινήτων ή κάποια επένδυση, καλύτερα να τα αναβάλεις, ίσως αργότερα μετανιώσεις για τις ενέργειές σου. Το καλό είναι όμως ότι μπορεί να επιστρέψεις χρήματα που όφειλες ή να καταφέρεις να αποπληρώσεις μια παλιά οφειλή σου.


ΔΙΔΥΜΟΣ

Οι προσπάθειες που κάνεις για την αρμονία και την ισορροπία των σημαντικών σχέσεων σου πέφτουν στο κενό καθώς ο κυβερνήτης σου ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στον έβδομο ηλιακό οίκο σου, των σχέσεων και των συνεργασιών. Κόψε ταχύτητα αν σκέφτεσαι να κάνεις τη σχέση σου επίσημη, ίσως αργότερα το μετανιώσεις. Συναρπαστικές νέες ερωτικές γνωριμίες και συνεργασίες θα μπορούσαν να προκύψουν τώρα μιας και η Αφροδίτη είναι επίσης απέναντί σου, φρόντισε όμως να επανεξετάσεις τα πάντα σε βάθος και μη χαρίζεις εύκολα την καρδιά σου ή βιαστείς να κλείσεις νέες συμφωνίες. Προτίμησε επίσης να απέχεις από την  υπογραφή σημαντικών συμφωνιών και νομικών εγγράφων καθώς μπορεί να υπάρχουν λάθη που δεν τα είχες προσέξει. Επιπλέον, θα μπορούσε να υπάρξει μια παρεξήγηση με το σύντροφό σου ή ένα συνεργάτη σου, ανατρέποντας τα πάντα στη σχέση σας.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στον έκτο ηλιακό οίκο σου, της καθημερινότητας και της εργασίας, έτσι θα είναι δύσκολο να ακολουθήσεις το καθημερινό πρόγραμμά σου.  Ο ανάδρομος ανατρέπει τα σχέδιά σου, δημιουργώντας προβλήματα στην τεχνολογία μέσα στο χώρο της εργασίας σου και παρεξηγήσεις με τους συναδέλφους σου. Δυστυχώς δεν θα μπορείς να ακολουθήσεις μια σταθερή πορεία, ούτε και να αποπερατώσεις τις υποχρεώσεις σου στις προκαθορισμένες προθεσμίες.
Αν σκοπεύεις να αναλάβεις μια υπεύθυνη διοικητική θέση ή θέση ευθύνης γενικότερα στο εργασιακό σου περιβάλλον, μη βιαστείς καθώς μπορεί αργότερα να διαπιστώσεις ότι αυτό αυτή η θέση δεν είναι το κατάλληλη για σένα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα μπορούσες να έχεις κάποιες ατυχίες στην καθημερινότητά σου και να χρειαστεί να αλλάξεις το πρόγραμμά σου. Μπορείς όμως να τακτοποιήσεις όλα όσα είναι σε εκκρεμότητα από παλιά, κάτι γνώριμο για σένα!


ΛΕΩΝ

 

Ανατροπές και παρεξηγήσεις στην ερωτική σου ζωή δημιουργεί ο ανάδρομος Ερμής στον ερωτικό πέμπτο ηλιακό οίκο σου. Αν ήσουν σίγουρος ότι μια νέα γνωριμία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί και να γίνει πιο σταθερή, ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικές καθυστερήσεις, αν και συνήθως προσφέρει την ευκαιρία να προβληματιστείς. Κάνε αργά βήματα και μην εξαναγκάζεις τα πράγματα να συμβούν, αυτή είναι η μόνη επιλογή σου. Αν δεν αισθάνεσαι ότι είσαι στο ίδιο μήκος κύματος με το σύντροφό σου και νιώθεις ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει την ψυχή σου μπορεί να αποφασίσεις να προχωρήσεις μπροστά. Ίσως εντελώς αναπάντεχα μια παλιά αγάπη επανεμφανιστεί ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία. Προβληματίσου για τα υπέρ και τα κατά αυτής της σχέσης κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν και μην πάρεις οριστικές αποφάσεις τώρα αλλά μετά το πέρας της ανάδρομης πορείας του πλανήτη. Η εύνοια πάντως δεν λείπει στον έρωτα, χάρη στην εύνοια της Αφροδίτης στον Τοξότη, την ίδια περίοδο!


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο ανάδρομος Ερμής στον τέταρτο ηλιακό οίκο σου, του σπιτιού και της οικογένειας, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μικρό μπέρδεμα στο σπίτι σου και με τα άτομα που συγκατοικείς. Μπορεί να νιώσεις εκνευρισμένος και παρεξηγημένος με ένα μέλος της οικογένειάς σου και γίνεσαι σκληρός και επιθετικός. Η σχέση σου τα οικεία πρόσωπα θα μπορούσε να είναι η αιτία του άγχους σου ή η πηγή των παρεξηγήσεων. Ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσεις να μην κρύβεις κάποια από τα συναισθήματά σου αλλά να μιλήσεις για πράγματα του παρελθόντος που βαραίνουν την ψυχή σου και να ξεκαθαρίσεις τον κατάσταση μεταξύ σας, αν δεν ήσασταν στο ίδιο μήκος κύματος τον τελευταίο καιρό. Ίσως επίσης δημιουργηθούν προβλήματα με μια αγοροπωλησία ενός ακινήτου ή δεν μπορείς τώρα να ανταποκριθείς στις οικογενειακές υποχρεώσεις σου. Να θυμάσαι όμως, τώρα έχεις για όλα αυτά μια δεύτερη ευκαιρία.


ΖΥΓΟΣ

Απέφυγε τα ταξίδια, την υπογραφή σημαντικών εγγράφων και την αγορά νέου τεχνολογικού εξοπλισμού καθώς ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στον επικοινωνιακό και νοητικό τρίτο ηλιακό οίκο σου. Ίσως κάποια ταξιδιωτικά σου σχέδια ανατραπούν ή έχεις προβλήματα με την τεχνολογία και τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Μην υπογράφεις λοιπόν τώρα σημαντικές συμφωνίες κι αν το κάνεις, να είσαι βέβαιος ότι έχεις διαβάσει τα ψιλά γράμματα. Κράτησε αντίγραφα των δεδομένων του υπολογιστή σου καθώς ο ανάδρομος Ερμής είναι διαβόητος για τη διαγραφή  ή την απώλεια πολύτιμων ηλεκτρονικών αρχείων. Μην εμπιστεύεσαι τις φήμες και τα κουτσομπολιά που ακούς δεδομένου ότι τα άτομα με τα οποία τώρα θα επικοινωνείς δεν θα είναι φερέγγυα. Τώρα όμως μπορείς να ανοίξεις και πάλι το συρτάρι με τις καλές ιδέες που δεν τις χρησιμοποίησες στο παρελθόν!


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ερωτηματικά στην οικονομική σου κατάσταση προκαλεί ο ανάδρομος Ερμής στο δεύτερο ηλιακό οίκο σου, των χρημάτων, έτσι θα πρέπει να είσαι συγκρατημένος στις δαπάνες σου και να υπολογίζεις το κάθε τι που ξοδεύεις. Δημιουργώντας λοιπόν ένα πλάνο λιτότητας σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο για κάποιον σαν εσένα που απολαμβάνει την περιπέτεια και τη ζωή, αλλά τώρα είναι αναγκαίο για να μην κλονίσεις την ισορροπία του προϋπολογισμού σου. Θα είναι πολύ εύκολο τώρα να υπερεκτιμήσεις τα έσοδά σου, λόγω της Αφροδίτης στον Τοξότη, αλλά όταν σου παρουσιαστεί μια έκτακτη ανάγκη, ίσως και να μην έχεις τα χρήματα να την καλύψεις. Ίσως επίσης δημιουργηθούν προβλήματα στην εργασία σου για λόγους οικονομικούς ή να πάθει βλάβη το μηχάνημα αναλήψεως στην τράπεζα και ξεμείνεις τελικά από μετρητά! Από τη θετική πλευρά, ένα πρόσωπο θα μπορούσε να επανεμφανιστεί για να ενισχύσει τα οικονομικά σου και μπορεί να πάρεις χρήματα που είχαν καθυστερήσει.


ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στο ζώδιό σου για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα και σου προσφέρει την ευκαιρία να κάνεις εσωτερική ενδοσκόπηση και να αποσαφηνίσεις τι αναζητάς από τους άλλους αλλά και τον εαυτό σου. Επανεξετάζεις παράλληλα τους μακροπρόθεσμους στόχους σου, συμπληρώνεις μισοτελειωμένες δουλειές και επανασυνδέεσαι με το παρελθόν. Πάτησε όμως τα φρένα και επανεξέτασε τις επιθυμίες σου και τις ανάγκες σου. Πρόσωπα από το παρελθόν, φίλοι ή ακόμη και εραστές μπορεί να επανεμφανιστούν εντελώς ξαφνικά, έτσι άδραξε την ευκαιρία για να κάνεις επανένωση, ιδιαίτερα αν είχες χάσει την επαφή με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο εδώ και πολύ καιρό. Γενικότερα το σύμπαν σου προσφέρει άλλη μια ευκαιρία, αν συνυπολογίσουμε ότι η Αφροδίτη είναι την ίδια περίοδο στο ζώδιό σου. Σκέψου όμως ό,τι έχει σχέση με το παρελθόν και επαναξιολόγησε την πορεία της ζωής σου.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Προσπαθείς να εξερευνήσεις το παρελθόν και τα ερωτηματικά που σου έχουν προκαλέσει κάποια άτομα αλλά βρίσκεσαι στην ομίχλη καθώς ο Ερμής είναι ανάδρομος στο θολό και ασαφή δωδέκατο ηλιακό οίκο σου. Αφήνεις πίσω σου λοιπόν μια παλιά προδοσία και θεραπεύεις την ψυχή σου από τον πόνο και την εσωτερική δυσαρέσκεια. Ίσως ακόμη θελήσεις να μάθεις περισσότερα για τον πνευματικό κόσμο ή ασχοληθείς με τα μυστήρια της ζωής ή το διαλογισμό και τη μεταφυσική. Αν αναζητούσες ένα σημάδι αυτή την περίοδο, ο δωδέκατος οίκος σε βοηθά να το βρεις διαμέσου των ονείρων ή πνευματικών συμπτώσεων. Μπορεί όμως τώρα να κάνεις περισσότερες απαισιόδοξες σκέψεις και είσαι επιρρεπής σε ασθένειες. Τέλος, μπορεί το άγχος σου να μην είναι η άμεση αιτία μιας αρρώστιας, το στρες σίγουρα συνδέεται με πολλές ασθένειες. Πάρε λοιπόν τον χρόνο σου και απομακρύνσου μέχρι να φορτίσεις και πάλι μπαταρίες!


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Βρίσκεις τους παλιούς φίλους σου ή ομάδες καθώς ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στον ενδέκατο ηλιακό οίκο σου, της φιλίας, των ομάδων και της τεχνολογίας. Αντίθετα, ίσως δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις με κάποιον φίλο σου ή σε μια ομάδα. Δεν είναι λοιπόν η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσεις ένα σημαντικό έργο ή να ξεκινήσεις κάτι από το μηδέν στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μπορεί ακόμη και να θελήσεις να απέχεις από τα μέσα ενημέρωσης ή τουλάχιστον να περιορίσεις το χρόνο που αναλώνεις στα κοινωνικά δίκτυα. Τα σχέδια σου για το πώς θα υλοποιήσεις τους στόχους σου μπορεί να ανατραπούν ή να ματαιωθούν, ιδίως αν εμπλέκεται η τεχνολογία. Πρόσεξε μη στείλεις επαγγελματική αλληλογραφία στο λάθος άτομο και φρόντισε να δημιουργήσεις αντίγραφα των αρχείων του υπολογιστή σου ή να τα εκτυπώσεις ή να τα αποθηκεύσεις.


ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στο δέκατο ηλιακό οίκο σου, της καριέρας, και φέρνει εμπόδια και ανατροπές στην επαγγελματική πορεία σου, αγώνα για την εξουσία και τους μακροπρόθεσμους στόχους σου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να κάνεις πίσω και να επανεξετάσεις τα επαγγελματικά σου σχέδια ή την πορεία της ζωής σου. Θα μπορούσαν να προκύψουν προστριβές με ένα συνάδελφο, πελάτη ή κάποιο άτομο σε θέση ισχύος. Πρόσεξε επίσης τα επαγγελματικά μηνύματα που στέλνεις, αφού ο ανάδρομος Ερμής είναι διαβόητος για λάθη στο χειρισμό της τεχνολογίας. Μπορεί επίσης να λάβεις επιπρόσθετη επαγγελματική εκπαίδευση ή να βρεις έναν επαγγελματικό σύμβουλο και να αξιολογήσεις τα μελλοντικά σχέδιά σου. Σκέψου δυο φορές πριν αποδεχτείς μια νέα δουλειά, μπορεί όμως να σε ξαναθυμηθεί ο παλιός εργοδότης σου και να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα σου.

Σχόλια

σχόλια