Στιγμιότυπο από την τελετή έπαρσης της σημαίας του ΝΑΤΟ στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της κυβέρνησης στα Σκόπια, όπως ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ. @Zoran_Zaev

Εστάλη στα Σκόπια από την Αθήνα, η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.


Υψώθηκε η σημαία του ΝΑΤΟ στα Σκόπια (βίντεο)

Σημειώνεται ότι παράλληλα έχει συμφωνηθεί και το σχέδιο της επιστολής προς τον ΟΗΕ για την αλλαγή της ονομασίας της γείτονος χώρας. Από αύριο η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας (πλέον) αναμένεται να προχωρήσει στην αλλαγή πινακίδων τόσο στην Γεύγελη, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, καθώς και να ξεκινήσει την διαδικασία για την ανανέωση της ύλης στα σχολικά βιβλία της.


Παραδόθηκαν οι νέες πινακίδες με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία»

Ηχηρή υπήρξε η απουσία του προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος ήταν εξαρχής κατηγορηματικά αντίθετος με την Συμφωνία των Πρεσπών. Αξιωματούχοι της γείτονος ευχαρίστησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον τέως υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για την επίτευξη της Συμφωνίας, καθώς και τους βουλευτές που ψήφισαν την συμφωνία στο Κοινοβούλιο της χώρας.