Μια ”επικοινωνιακή φιέστα” στις Πρέσπες ετοιμάζουν Τσίπρας και Ζάεφ, προκειμένου να υπογράψουν τη  συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία», με στόχο να ενταχθεί η τελευταία στο ΝΑΤΟ και στην πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γι’ αυτό, άλλωστε, στην τελετή υπογραφή τς συμφωνίας θα παραστούν η Αρμόδια εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ Federica Mogherini, ο Αρμόδιος για την διεύρυνση επίτροπος της ΕΕ,  Johannes Hahn και φυσικά ο αμερικανονατοϊκός τοποτηρητής, υπό το πέπλο του ΟΗΕ, Matthew Nimetz

Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, η συμφωνία θα υπογραφεί σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή των Πρεσπών (σ.σ. ενδεχομένως στο χωριό Ψαράδες), ενώ θα ακολουθήσει γεύμα στη γειτονική χώρα, στην οποία οι επίσημοι, χωρίς τους δημοσιογράφους, θα μεταβούν, κατά πληροφορίες, με πλοιάριο. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, μαζί με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, θα υπογράψουν τη συμφωνία, παρουσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.Στην τελετή έχουν προσκληθεί η ύπατη εκπρόσωπος της EE, Federica Mogherini, ο Eυρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Johannes Hahn, και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guitierez. Ωστόσο, ο τελευταίος πιθανότατα δεν θα παρευρεθεί.