Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα στην Καταλονία, στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο έξω από το Παλάτι. Έκτακτα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται και στη Βενετία, όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Πάντως ο ντοματοπόλεμος στην Ισπανία έγινε με απόλυτη επιτυχία. 

Στο Μαρόκο οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα, με την κατηγορία ότι εφοδίαζε με φιάλες αερίου τον πυρήνα των τζιχαντιστών της Ριπόλ. 

Όπως οι περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν, ο στόχος των τρομοκρατών σήμερα είναι να προκαλέσουν το δυνατόν περισσότερο πόνο και καταστροφή,χωρίς να υπολογίζουν ποιά θα είναι τα θύματα. 

Μέχρι σήμερα υπήρχε η εντύπωση ότι στόχος του Ισλαμικού Κράτους είναι μόνον η κεντροδυτική Ευρώπη. Η αρχή είχε γίνει στο Παρίσι και το Μπατακλάν, σειρά είχαν οι Βρυξέλλες, το Λονδίνο και η Γερμανία. Παντού αναφύονταν τρομοκρατικοί πυρήνες.

Σήμερα πλέον μετά τις τελευταίες επιθέσεις, κι ενόψει φεστιβάλ, όπως αυτό της Βενετίας, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είναι φυσικό, μετά τις προειδοποιήσεις που έγιναν από τη Φρουρά του Βατικανού για βέβαιη επίθεση στη Ρώμη, να βρίσκονται σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις στη Βενετία, όπου ξεκίνησε το γνωστό φεστιβάλ.

Πάντως καλού κακού αποφασίστηκε η απέλαση Μαροκινού, ο οποίος στη Ρέτζιο Εμίλια της Ιταλίας, φώναξε ο Θεός είναι ο Μεγάλος!