Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα

Μερίδες: 10

Συστατικά

  • 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 15 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. μέλι
  • 400 γρ. χλιαρό νερό
  • 6 γρ. μαγιά ξερή
  • 30 γρ. παπαρουνόσπορος
  • 1 κ.σ. αλάτι flair de sel (ανθός αλατιού)

Για σερβίρισμα

  • 200 γρ. μοτσαρέλα μπουφάλα σε φέτες
  • 2 ντομάτες σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. ρόκα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Aυτή είναι μια διαφορετική εκδοχή για να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα μπέιγκελς! Δοκιμάστε τα!

  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι. Ανακατεύουμε με τον γάντζο για 1 λεπτό.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, το χλιαρό νερό και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να βγάλει φουσκάλες η μαγιά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται ένα ζυμάρι.
  • Αυξάνουμε την ταχύτητα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι λείο και ελαστικό.
  • Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που το έχουμε λαδώσει ελαφρά.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος ώστε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί ο όγκος του.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C  στον αέρα.
  • Χωρίζουμε το ζυμαράκι σε 10 κομμάτια ίδιου βάρους και τα κάνουμε μπαλάκια.
  • Απλώνουμε αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας και ρολάρουμε το κάθε μπαλάκι σε κορδόνι μήκους 20 εκ.
  • Ενώνουμε τις 2 άκρες του κάθε κορδονιού και σχηματίζουμε έναν κύκλο.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα κάθε κυκλάκι αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους.
  • Με ένα πινέλο ραντίζουμε με νερό κάθε κυκλάκι και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και αλάτι.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά  και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με γέμιση της αρεσκείας μας.
  • Εγώ σερβίρω τα δικά μου μπέιγκελ με σαλάτα “καπρέζε”.
  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις φέτες μοτσαρέλας, τις ντομάτες σε φέτες, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας και της μοτσαρέλας εναλλάξ έτσι ώστε να επικαλύπτονται και λίγο στο μισό μπέιγκελ.
  • Βάζουμε και τη ρόκα επάνω, σκεπάζουμε με το άλλο μισό μπέιγκελ και σερβίρουμε.

Σχόλια

σχόλια