Μερίδες: 4

Υλικά συνταγής

  • 360 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • 3 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού (Grand Marnier ή άλλο)
  • 2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί στο γάλα ανακατεύοντας διαρκώς.
  2. Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταίνεται μαζί με την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και τη ζάχαρη. Πριν κοχλάσει αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε στο γάλα τη λιωμένη κουβερτούρα και το λικέρ και ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα για λίγα λεπτά στην άκρη (5′) πριν σερβίρετε.

Συμβουλή

Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο τριμμένο μπισκότο, με κανέλα ή να διακοσμήσετε με ξύσμα πορτοκαλιού.