Ζουράρις: Να δημιουργηθούν πολλά τζαμιά για τους πρόσφυγες

Υπέρ της δημιουργίας πολλών τεμένων για τους πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα, προκειμένου να μπορούν να εκπληρώνουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, τάχθηκε ο νέος υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

Ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό North 98 της Θεσσαλονίκης, επεσήμανε ότι «η Ελλάδα έχει 1700% επιπλέον πρόσφυγες, πάνω από την Τσεχία και την Βουλγαρία».

Ερωτώμενος για τις σχέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία, απάντησε πως αυτές θα είναι πιο άνετες, ενώ για τις σχέσεις του πρώην υπουργού κ. Φίλη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου επεσήμανε πως είχαν και οι δύο δίκιο και άδικο.

«Ο Ιερώνυμος δεν έπρεπε να μιλήσει για τον Φίλη όπως αναφέρθηκε και ο Φίλης να επιμείνει στις προτάσεις για το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, προτάσεις που είναι κοντά στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Ο υφυπουργός σημείωσε ακόμα ότι εξετάζει ήδη την ανασύσταση των βιβλίων της γλώσσας στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, λέγοντας πως «έχω ζητήσει από τους δασκάλους και τους καθηγητές να μου στείλουν τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Για τη διδασκαλία των αρχαίων Ελληνικών απάντησε πως η διδασκαλία της αρχαίας γλώσσας από τα νήπια και τα δημοτικά για την ώρα είναι δύσκολη, ωστόσο εκείνο που επεξεργάζονται είναι η πρόταση του καθηγητή κ. Καζάζη που θα επιτρέπει στη βάση εθελοντικής παρουσίας παιδιών της Α’ και Β’ γυμνασίου και λυκείου να δημιουργηθούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών. Στόχος είναι «σε μερικά χρόνια να έχουμε μια βάση 100.000 ανθρώπων που μιλάνε και γράφουν την αρχαία Ελληνική», είπε. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως το μάθημα δεν θα περιλαμβάνεται στην ύλη της υπόλοιπης διδακτικής διαδικασίας.

Ο κ. Ζουράρις, ο οποίος δηλώνει πως είναι κομμουνιστής, αριστερός και Χριστιανός Ορθόδοξος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τους οποίους κατηγόρησε ότι πιέζουν την κυβέρνηση γιατί θέλουν να γονατίσουν την Ελλάδα αφού δεν έχουν τηρήσει καμιά από τις δεσμεύσεις τους. «Στόχος είναι να μας γονατίσουν, ζητούν λίμπρες αίματος», είπε.

Πηγή