© Φωτογραφία: Sara Weber/Twitter

Οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τραίνων είναι κάτι που οι περισσότεροι εργαζόμενοι ακόμα και στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου αντιμετωπίζουν στωικά σε καθημερινή βάση.

Η ιστορία της 55χρονης κας Βέμπερ δεν διαφέρει σε πολύ από αυτή των περισσότερων ανθρώπων που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο αποτύπωσε την οδύσσεια όσων μετακινούνται με τα μέσα, τράβηξε το ενδιαφέρον των social media και έγινε αμέσως viral.

Η κα Βέμπερ, υπάλληλος ταξιδιωτικού γραφείου στο Μόναχο, την ιστορία της οποίας φιλοξενούν οι New York Times, μπορεί να έκανε πάνω από δύο ώρες για να φτάσει στη δουλειά της.

Έτσι, όταν γύριζε στο σπίτι το έριχνε στο πλέξιμο, φτιάχνοντας ένα κασκόλ, πάνω στο οποίο αποτύπωνε τις καθυστερήσεις του τραίνου που χρησιμοποιούσε: γκρι για καθυστερήσεις κάτω από πέντε λεπτά, ροζ έως 30 λεπτά και κόκκινο για καθυστέρηση μεγαλύτερη από μισή ώρα ή καθυστέρηση και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Έτσι, μέχρι το τέλος του 2018 το κασκόλ είχε φτάσει περίπου το 1,5 μέτρο και η κόρη της 55χρονης που είναι δημοσιογράφος αποφάσισε να αναρτήσει τη φωτογραφία και την ιστορία του «κασκόλ των καθυστερήσεων» στο Twitter, μαζεύοντας χιλιάδες like.

​Μετά την απήχηση που είχε οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να το βγάλουν σε δημοπρασία στο Ebay για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με αποτέλεσμα το κασκόλ να πουληθεί τη Δευτέρα για 7,550 ευρώ.

«Δεν είναι στατιστικό στοιχείο. Είναι το πως αισθάνθηκαν έναν χρόνο γι ‘αυτό», δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα, κάνοντας γνωστό πως σκοπεύει να πλέξει ένα καινούριο κασκόλ φέτος.