Η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά στην αγόρευσή της ανέφερε ότι ο κ. Τσουκάτος πήρε το 1 εκ. μάρκα το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία.

Να αθωωθεί ο Θεόδωρος Τσουκάτος από την κατηγορία της συνέργειας σε δωροδοκία, ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας στη δίκη της Siemens.

Συγεκριμένα, όπως αναφέρει το lawandorder.gr, η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά στην αγόρευσή της ανέφερε ότι ο κ. Τσουκάτος πήρε το 1 εκ. μάρκα το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία.

Σύμφωνα όμως με την εισαγγελέα, τα χρήματα αυτά δεν πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος ο κ. Τσουκάτος ισχυρίζεται, αλλά σε άγνωστους αποδέκτες.

Ωστόσο, επειδή δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν από την έρευνα οι αποδέκτες των «δώρων», η κ. Σκεπαρνιά πρότεινε την αθωωσή του όπως και των παρένθετων προσώπων που μέσα από τους λογαριασμούς τους έφτασαν τα χρήματα στον Θεοδωρο Τσουκάτο.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός του Διονύσης Γκούσκος «η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής.