Τον Δεκέμβριο του 2018 κατασχέθηκαν από την αστυνομία της Γερμανίας, πολλά περιουσιακά στοιχεία του συνθέτη που είχαν κλαπεί, μεταξύ των οποίων ένα γράμμα, καθώς και μυστηριώδη σημειωματάρια γραμμένα από τον ίδιο κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών της ζωής του, όπου μεταξύ άλλων εξηγεί τις «ουφολογικές» του θεωρίες.

Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε σε κάποιον που γεννήθηκε στη δεκαετία του ’90 ή ακόμα και αργότερα, τι σήμαιναν τότε οι «Beatles». Συγκρίθηκαν με τον ίδιο τον Ιησού Χριστό. Και οι λόγοι δεν λείπουν, επειδή δημιούργησαν μια καινούργια εποχή. Όχι μόνο σε μουσικό επίπεδο, αλλά σε συναισθηματικό, ηθικό και επίπεδο διαμαρτυρίας. Αυτό συνέβη σε μια εποχή που η κοινωνία ήταν κορεσμένη μετά από πολλούς πολέμους, μια μεγάλη αντιρατσιστική επανάσταση και ένα κίνημα «hippie» που «ξεσήκωσε» συνειδήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο.

(UFO John Lennon)

Και ο John Lennon, δημιουργός του συγκροτήματος, αποτέλεσε έναν από τους αγαπημένους πρωτοπόρους της εποχής αυτής. Ήταν επαναστάτης, σταθερός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπέρ της αποκάλυψης του μεγάλου «ψέματος» που περιβάλλει το θέμα των UFO. Ο Lennon, στις 23 Αυγούστου 1974, γύρω στις 9:00 μ.μ., ισχυρίστηκε πως είδε μαζί με τον συνεργάτη και προσωπικό βοηθό του May Pang, ένα UFO ενώ βρίσκονταν στην ταράτσα του διαμερίσματος του τραγουδιστή στον αριθμό 434 του δρόμου 52 στην Νέα Υόρκη.

Ο Lennon και ο Pang παρατηρούσαν το αντικείμενο για πέντε λεπτά, δίνοντάς τους την δυνατότητα να περιγράψουν λεπτομερώς τα χρωματισμένα φώτα που αναβόσβηναν ενώ το αντικείμενο κινείτο από τη μια πλευρά του ουρανού στην άλλη μέχρι που πλησίασε τελικά σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την ταράτσα όπου βρίσκονταν. Ο ίδιος ο τραγουδιστής δήλωσε ότι αν είχε ρίξει μια πέτρα εκείνη τη στιγμή, θα το είχε φτάσει.

Το μυστηριώδες σκίτσο του Lennon που αναφέρεται στην εμπειρία που είχε. (UFO John Lennon)

Ο Lennon, ο οποίος είχε σπουδάσει γραφιστικές τέχνες και ζωγράφιζε πολύ συχνά, σχεδίασε διάφορα σκίτσα του αντικειμένου που είδε εκείνο το βράδυ με τον May Pang. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ο Lennon, μαζί με την δισκογραφική εταιρεία Apple Records, κυκλοφόρησαν το LP «Walls & Bridges» και επέλεξαν ως εξώφυλλο μία χειροποίητη εικονογράφηση του εαυτού του, όπου, ανάμεσα στα άλλα σχέδια του τραγουδιστή, υπήρχε και ο μυστηριώδης ιπτάμενος δίσκος.

Για τον συνθέτη και τον τραγουδιστή, αυτή η εμπειρία αποτέλεσε μία κρίσιμη καμπή στη ζωή του. Ένιωθε πάντα πολύ εξοικειωμένος με τέτοιου είδους ζητήματα, όπως το να χρησιμοποιήσει έναν πίνακα Ouija στα δεκαεπτά του χρόνια προκειμένου να έρθει σε επαφή με την αποθανούσα μητέρα του. Παρ’όλο που δεν είναι ευρέως πολύ γνωστό, μερικά τραγούδια των «Beatles», κάνουν σαφή αναφορά στα UFOs. Το «Walls and Bridges» είναι το τελευταίο άλμπουμ του Lennon χωρίς την συμμετοχή της Yoko Ono. Πρέπει να θυμίσουμε ότι ένα χρόνο αργότερα, επιστρέφει με την Ono και κλείνονται για πέντε χρόνια στο διαμέρισμα του ζευγαριού, που βρίσκεται στο διάσημο και αμαρτωλό κτίριο Dakota, στο Central Park στη Νέα Υόρκη.

Το εξώφυλλο από το άλμπουμ «Walls and Bridges» (UFO John Lennon)

Την εποχή εκείνη, το πρόγραμμα MK ULTRA ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Υπήρχε πάντοτε το ερώτημα εάν ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρίτσαρντ Νίξον είχε εμπλοκή στον θάνατο τραγουδιστών όπως ο Jim Morrison ή ο Jimmy Hendrix ενώ θεωρίες συνωμοσίας αναφέρουν ότι ο οπαδός του συγκροτήματος που δολοφόνησε τον Lennon, ο Mark David Chapman, είχε υπηρετήσει στον στρατό του Λιβάνου, ενώ είχε εκπαιδευτεί από το τρομακτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ UU, για να τερματίσει την ζωή του τραγουδιστή.

Ελπίζουμε ότι περισσότερες πληροφορίες θα διαρρεύσουν κάποια μέρα σχετικά με τα μυστικά που κρύβονται στα προσωπικά ημερολόγια του Lennon, τα οποία βρίσκονται στα χέρια της γερμανικής δικαιοσύνης. Αναμφισβήτητα, το «φωτοστέφανο» της μεγάλης μουσικής ιδιοφυΐας συνεχίζει να λάμπει παρά το γεγονός ότι μας άφησε σχεδόν σαράντα χρόνια πριν.