Η Ομάδα Μπάσκετ του Παναθηναϊκού ανακηρύσσεται «Πρωταθλητής για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020»

Για μία ακόμη χρονιά, η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού επισκέφτηκε σύσσωμη την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» για να μοιράσει δώρα, αγάπη και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.

Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Πρόεδρο της ομάδας κύριο Μάνο Παπαδόπουλο, τονπροπονητή Τσάβι Πασκουάλ, τους παίκτες και τους παράγοντες και τους ευχαρίστησε θερμά για τη μεγάλη χαρά που δίνουν στα παιδιά με την πρωτοχρονιάτικη επίσκεψή τους, την παρουσία τους, τα δώρα και την διαρκή τους στήριξη.

Η σημερινή επίσκεψη όμως είχε και συμβολικό χαρακτήρα καθώς ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ τίμησε τον Παναθηναϊκό και τον ανακήρυξε «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020».

Ο θεσμός του «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ» ή αλλιώς στα αγγλικά «Champion for Hope» καθιερώνεται φέτος από τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ με βάση τα διεθνή πρότυπα, είναι διετής, και θα απονέμεται μέσα στη χρονιά σε κορυφαίες αθλητικές ομάδες και αθλητές που στέκονται δίπλα στον Σύλλογο και συμβάλλουν στο έργο του τόσο με την παρουσία τους κοντά στα παιδιά όσο και με τη διάδοση των μηνυμάτων μας μέσα από το σπουδαίο τους έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όπως είπε η κα Βαρδινογιάννη στην ομιλία της:  «Η επίσκεψη του Παναθηναϊκού έχει πλέον καθιερωθεί στον χώρο αυτόν από την διοίκηση και τα μέλη της ομάδας σας και αυτό δηλώνει τη μεγάλη σας κοινωνική ευαισθησία. Η επιθυμία σας να μεταδώσετε τη δύναμη και την αγωνιστικότητα στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ που δίνουν τον πιο δύσκολο αγώνα για την ζωή τους είναι πολύτιμη συμβολή στο έργο μας και ανεκτίμητη βοήθεια στα παιδιά καθώς η ψυχολογική στήριξη και η ενθάρρυνση παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη μάχη τους κατά του καρκίνου.

Για τον λόγο αυτό, για την διαρκή  παρουσία σας στο πλευρό μας και στο πλευρό των παιδιών, ο Σύλλογός μας αποφάσισε να τιμήσει την ομάδα Μπάσκετ του Παναθηναϊκού απονέμοντάς της τον τίτλο «Πρωταθλητής για την ΕΛΠΙΔΑ…

…Η ιστορική πορεία της ομάδας και οι μεγάλες της διακρίσεις σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους  και εμάς ακόμα περισσότερο καθώς μέσα από την αποστολή του «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ» αναλαμβάνουν αυτόν τον επίσημο ρόλο που καθιερώνουμε, και συνδυάζοντας το έργο τους με τους σκοπούς της ΕΛΠΙΔΑΣ θα μεταφέρουν όπου μπορούν το μήνυμα της στράτευσης και της προσφοράς για το άρρωστο παιδί.  

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών και των παιδιών μας, καλωσορίζω τον Παναθηναϊκό στην οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ και τον ευχαριστώ θερμά γιατί δίπλα στα 6 αστέρια του Πρωταθλητή Ευρώπης θα ακολουθεί και το δικό μας αστεράκι του «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ».

Το Τιμητικό Δίπλωμα και το Βραβείο παρέλαβε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τον οποίο η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε για τη στήριξή του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, άξιο συνεχιστή της μεγάλης προσφοράς της οικογένειάς του στον Παναθηναϊκό και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό, τόσο για την διαρκή προσωπική του συμπαράσταση στο έργο μας όσο και για την στήριξή του μέσα από την Ομάδα».

Οι παίκτες που ήταν παρόντες, εξέφρασαν την συμπαράστασή τους  και έδωσαν μεγάλη χαρά στα παιδιά είναι οι: Κένι Γκάμπριελ, Νικ Καλάθης, Νίκος Παππάς, Κέϊσι Ρίβερς, Κρις Σίγκλετον, Ζακ Όγκαστ, Ματ Λοτζέσκι, Τζέημς Γκίστ, Μάρκους Ντένμον, Λούκας Λεκαβίτσιους, Κώστας Μήτογλου, Ίαν Βουγιούκας, Γιώργος Καλαιτζάκης  και Θανάσης Αντετοκούμπο.

Εκτός από τον προπονητή Τσάβι Πασκουάλ, τους παίκτες συνόδευαν: ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Θέμης Καρβουντζής, ο Διευθυντής Λειτουργίας Γιώργος Μοιρέας, ο βοηθός προπονητής Γιώργος Βόβορας,  η Διευθύντρια marketing Μαρία Γκούμα, όπως και η Κωνσταντίνα Μαχειμάρη από το τμήμα marketing.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του αστεριού με το όνομα της ομάδας στον «Τοίχο των Αστεριών» του Ογκολογικού Νοσοκομείου, γεγονός που ενθουσίασε και συγκίνησε όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες: ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, η αναπλ. Διοικήτρια, κυρία Άννα Ζωηρού, τα μέλη τους Δ.Σ. της ΕΛΠΙΔΑΣ: Καθ. Αικατερίνη Μεταξωτού, κα Ντόρα Δημοπούλου, κα Ελένη Σαμαρά, κα Κέττυ Φιλιππίδου, κα Ρίτα Μωραϊτάκη, κα Ντίνα Πριτσιβέλη, και η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κα Ινώ Κωνσταντοπούλου.