Η βίλα του βουνού, σε περιοχή της Μελβούρνης, χτίστηκε το 1933, και έχει δει διαφορετικές χρήσεις όλα αυτά τα χρόνια, από σπίτι έως το νοσοκομείο, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια έχει εγκαταλειφθεί.

Μέσα σε αυτό το ερειπωμένο κτίριο με την αρτ ντεκό διακόσμηση, τους πολυελαίους και τα βαριά έπιπλα τα οποία έχουν παραμείνει, έστησε το δικό του σκηνικό ο καλλιτέχνης του δρόμου Ρόουν (Rone).

Στο έργο του που ονομάζει «Empire», κυριαρχούν 14 πορτρέτα μιας θλιμμένης κοπέλας η οποία είναι σαν να κοιτάζει την εγκατάλειψη και να αναπολεί όσα συνέβησαν πίσω από τους τοίχους αυτού του αρχοντικού και στοιχειώνει τον τόπο.

Στόχος του Rone με αυτό το έργο είναι να βρει το σημείο επαφής ανάμεσα στην ομορφιά και τη φθορά. Το σκηνικό συμπληρώνουν εκατοντάδες αντίκες, χιλιάδες κερά λουλούδια, πανέμορφες τοιχογραφίες, ένα τηλέφωνο, έπιπλα και ένα πιάνο.

Για να ολοκληρωθεί το έργο, ο Rone και οι καλλιτέχνες πέρασαν μέσα στο αρχοντικό 12 μήνες, προκειμένου να διαμορφώσουν τον χώρο με τον τρόπο που θα μπορούσε κανείς να συνθέσει ένα σκοτεινό τραγούδι.

RONE EMPIRE – 4K full edit from Common State on Vimeo.

Πηγή: Street Art News