Ήταν να μην πάρει φόρα η Bugatti και παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις των υπευθύνων της εταιρίας, όχι μόνο έσπασε το όριο των 300 μιλίων την ώρα (490,48 χλμ/ώρα) αλλά θέλει να ξεπεράσει και τα 500 χλμ/ώρα.420 χλμ./ώρα με μία Bugatti Chiron Sport (βίντεο)


Για την ακρίβεια στοχεύει στα 320 μίλια την ώρα, με την long tail Chiron αυτή τη φορά να κάνει την προσπάθεια στην έρημο της Νevada. Και αυτό γιατί εκεί λόγω του υψομέτρου ο αέρας είναι πιο λεπτός οπότε και η αεροδυναμική αντίσταση μικρότερη κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να ανεβάσει το ρεκόρ της Γερμανίας τουλάχιστον κατά 20 μίλια την ώρα.

Η προσπάθεια που έγινε στην μεγάλη ευθεία στο Ehra-Lessien στην Γερμανία έγινε στο επίπεδο σχεδόν της θάλασσας, ενώ σχολιάστηκε και το θέμα ότι η ταχύτητα επιτεύχθηκε μόνο προς τη μία φορά, ενώ χρειάζεται και άλλη μια προσπάθεια προς την αντίθετη κατεύθυνση για να θεωρηθεί έγκυρη από τον οργανισμό Guiness.

Η Bugatti δικαιολογήθηκε -και μάλλον έχει δίκιο- ότι η συγκεκριμένη διαδρομή στην Γερμανία είναι μιας κατεύθυνσης οπότε η άσφαλτος έχει “λειανθεί” προς τη μία κατεύθυνση. Αν γινόταν προσπάθεια και ανάποδα, το αυτοκίνητο θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την τραχύτητα της ασφάλτου και ίσως να δημιουργούνταν σημαντικά θέματα ασφάλειας με τα ελαστικά.

Πάντως στην τεράστια ευθεία του Nevada State 160 όπου είχε κάνει το ρεκόρ και η Koenigsegg πριν σχεδόν δύο χρόνια δεν έχει τέτοια προβλήματα και μπορεί να γίνει και προς τις δύο κατευθύνσεις. Αν και έχουν κάποιους ενδοιασμούς λόγω του ότι πρόκειται για δημόσιο δρόμο και δεν εξασφαλίζονται πλήρως οι ανάγκες στον τομέα της ασφάλειας.

Όμως έτσι έλεγαν και πριν λίγο καιρό ότι δεν τους ενδιαφέρει το ρεκόρ και τελικά ήταν οι πρώτοι που πέρασαν το μεγάλο ορόσημο. Οπότε μάλλον έχουμε να περιμένουμε ακόμα περισσότερα από την ειδική αυτή έκδοση της Chiron η οποία δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να δει και το φως της “παραγωγής”.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο καίει μια Bugatti Chiron;