Νέα διεθνή επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Τη φορά αυτή στην κατηγορία των optimist που αγωνίζονται αθλητές/αθλήτριες έως 15 ετών.

Ο Ιάκωβος Δέδες Τεντόνοπουλος  κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, δίνοντας συνέχεια σε ένα σερί επιτυχημένων συμμετοχών της Ελλάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Επίσης, η Ελλάδα πήρε την πρώτη θέση ως χώρα αφού και οι επτά αθλητές/αθλήτριες είχαν πολύ πλασαρίσματα.

Ειδικότερα στα αγόρια σε σύνολο 153 συμμετοχών οι Έλληνες κατέλαβαν τις εξής θέσεις:

–     3ος Ιάκωβος Δέδες Τεντόπουλος

–     5ος Χρήστος Μουζάκης

–     6ος Δημήτρης Μπήτρος

–     17ος Φάνης Ζήσης

Στα κορίτσια σε σύνολο 108 συμμετοχών η Γκαμπριέλα Χρουνενβέχεν κατέλαβε την 4η θέση και δεν πήρε μετάλλιο για δύο μόλις βαθμούς. Μάλιστα η 2η και η 3η ισοβάθμισαν μπροστά από την Ελληνίδα.

–     13η Όλγα Παρδάλη

–     28η Βάσω Βλαχάκη

«Οι ξένοι απορούν πως τα καταφέρνουμε οι Έλληνες κι ερχόμαστε τόσο μπροστά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα χωρίς να έχουν οι αθλητές μας συμμετοχές σε αγώνες του εξωτερικού για προετοιμασία. Η ελληνική ιστιοπλοΐα αποδεικνύει κάθε χρόνο ότι παρά τις δυσκολίες έχει παρών και μέλλον» δηλώνει ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Χιονάς:

«Η  διοργάνωση ήταν πολύ καλή. Καταπληκτικές και οι καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να πνέουν με ένταση από  8 έως και 17 μίλια».

Από την πλευρά του,  ο  Νικήτας Κεχαγιόγλου, ο οποίος ήταν και πέρσι ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική optimist στο Πανευρωπαϊκό, επεσήμανε:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όλα τα ελληνικά σκάφη συμμετείχαν  στον χρυσό στόλο. Και αυτό είναι μια ξεχωριστή επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοία στην κατηγορία αυτή. Η εθνική ομάδα προετοιμάστηκε πολύ σκληρά για έναν μήνα πριν το ευρωπαϊκό στη Γλυφάδα, στις εγκαταστάσεις του ΑΝΟΓ

Όλα τα έξοδα της αποστολής κάλυψε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.