Η σχέση του Μάικλ Ντάγκλας με τον 40χρονο σήμερα γιο του Κάμερον είναι γνωστό πως δεν είναι η καλύτερη.

Σήμερα, μέσα από την αυτοβιογραφία που κυκλοφορεί ο Κάμερον με τίτλο «Long Way Home», βάζει τα πράγματα στη θέση τους κατηγορώντας τον πατέρα του για την άσχημη τροπή που πήρε η ζωή του.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως για εκείνον ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μεγαλώνει στη «σκιά» αστέρων όπως ο Μάικλ Ντάγκλας, αλλά και ο παππούς του Κερκ Ντάγκλας.

«Όσο μεγάλωνα, σκαρφάλωνα τα βράδια από σπίτι σε σπίτι στο συγκρότημα κατοικιών που μέναμε, ανέβαινα στα μπαλκόνια και έβλεπα πράγματα που δεν έπρεπε να βλέπω: ωραίους ενήλικες να κάνουν τα πράγματα που κάνουν οι ωραίοι ενήλικες που ζουν τέτοιες ζωής χλιδής και υπερβολής», περιγράφει ο Κάμερον Ντάγκλας ενώ στη συνέχεια εξηγεί πότε άρχισε η επαφή του με τα ναρκωτικά.

«Ήταν μια δειλή γνωριμία με τις εξαρτήσεις που εξελίχθηκε γρήγορα σε μια εθιστική σχέση» αναφέρει και συνεχίζει, «Πρώτα ήρθε η ηρωίνη, μετά η κοκαΐνη και τέλος η μεθαμφεταμίνη. Ακόμα κι όταν ήμουν πολύ μικρός, θυμάμαι να μεταφέρω τζόιντς πέρα δώθε στα πάρτι. Με φώναζε ας πούμε ο πατέρας μου και μου έλεγε έλα εδώ, πήγαινε αυτό στον θείο σου’ και μόνο μετά από πολλά χρόνια συνειδητοποίησα τι ήταν».