Κέικ με βερίκοκα και γιαούρτι. Αφράτο και δροσερό γλυκό με κρέμα γιαουρτιού από πάνω.

Προσέξτε να είναι ώριμα και γλυκά τα βερίκοκα που θα βάλετε στο κέικ για να μην είναι ξινά όταν ψηθούν.

Υλικά

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το βούτυρο, το γάλα, το λικέρ και στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν.

Βήμα 2

Αδειάζουμε την ζύμη σε ταψί 28εκ.

Βήμα 3

Αραδιάζουμε σε σειρά τα βερίκοκα, ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι με την ζάχαρη, κανέλα, άνθος αραβοσίτου και περιχύνουμε τα βερίκοκα να σκεπαστούν καλά.

Βήμα 4

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 60 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...